Yayın hayatına son verilen Radikal gazetesinin muhabiri Fatih Yağmur, Twitter'daki hesabı üzerinden 'havuz medyası'nın yayınlarına isyan edip, "TIR olayındaki haber kaynaklarıyla beni tanıştıran o dönem Adana Valisi olan Hüseyin Avni Coş'tur. Telefon trafiğime de baksınlar Vali Coş'u göreceksiniz. Radikal'de yayımlanan bu haberimin kaynağı da kendisi. Demeç bile verdi. Bu da Mit'e ait çıktı" açıklamasını yapmıştı.

SAKARYA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Fatih Yağmur'un açıklamaları hakkında Coş'un bugün başında bulunduğu Sakarya Valiliği'nden açıklama geldi.

Gazeteci Fatih Yağmur'un tweetleri hakkında şu açıklama yapıldı:

"Bir gazete muhabiri F.Y.'ye atfen sosyal medyada şahsımıza ait gerçek dışı iddialar yayınlanmıştır. Konuyla ilgili gerçekler şöyledir:

- F. Y. adlı muhabir, Emniyet KOM Şubesinin Adana'daki bazı yolsuzluk iddialarına ait çalışmalarını haber yapmak için gelmiş, İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir.

- Konuya ilişkin haberi 2013'te gazetesinde yayınlayan F. Y. daha sonra tehdit edildiği gerekçesiyle yardım istemiş, gereği için İl Emniyet Müdürlüğüne gönderilmiştir.

- FETÖ'nün MİT TIR'larına saldırısından önce, 17-25 Aralık 2013'ten sonra İl Emniyet Müdürü dahil emniyette kadro değişmiş, F.Y.'nin bahsettiği kişiler görevden alınmış, yerlerine yeni görevliler atanmıştır.

- FETÖ'nün MİT TIR'ları saldırısı 19.01.2014 günü yani F. Y.'nin bahsettiği kişilerin görevde olmadığı tarihte yapılmıştır.

- FETÖ, MİT TIR'larına saldırıda emniyeti değil jandarmayı kullandığı için, bu hain girişimin dökümanlarını emniyet değil jandarma oluşturmuştur. Dolayısıyla dökümanlar emniyette değil jandarmada bulunmaktadır.

- Ne F.Y., ne de başka bir basın mensubuna FETÖ'nön MİT TIR'ları saldırısına ait bilgi ve belgelerle ulaşması için hiçbir imkan sağlanmamıştır.

FATİH YAĞMUR'DAN YENİ AÇIKLAMA

Gazeteci Fatih Yağmur da bu açıklama üzerine Twitter'daki hesabı üzerinden yeni bir açıklama daha yaptı. "Adana'ya valinin daveti üzerine gittim. Yolsuzluk konusunu da Radikal'in yayım yönetmenine kendisi açtı, gazete de beni gönderdi" ifadelerini kullanan Yağmur, "Haber yayınlandıktan sonra özel kalem müdürü aradı. 'Portakal Çiçeği Karnavalı'na geliyormuşsunuz. Vali bey size yakın koruma tahsis etti' dedi. Ben de 'Neden, gerek var mı, bir tehdit ihbarı mı var' dedim. Valinin kalemi de 'valimiz hakkında çıkan haberlerden dolayı, ziyaretinizde koruma tahsis edilmesini istedi" dedi. Sonra Adana Emniyeti'nden aradılar, bana Adana'ya geliş tarihini sordular" diyen Yağmur, havalimanına indiğinde polis aracıyla alındığını karnaval boyunca da kendisine eşlik edildiğini yazdı.

Fatih Yağmur'un açıklamaları şöyle:

- Kendi tahsis ettiği korumayı bile inkar ediyor. Ben adana'ya gitmeden kendisi ayarladı ben gazetemle bile paylaştım bunu. "Ciddi bir tehlike varsa gerekirse gitme" dedi gazetem. Kendilerini yine aradım bana valimizin talebidir dediler.

- - Ben haber kaynağının ismini vermedim zaten, vermem mümkün de olmaz. Açıklamasında kendi görevde olmayanlardan söz etmiş.

- Mahkemeye başvursun, HTS kayıtlarını istesin sıkıyorsa... Kaleminin 46-68 ve kendisinin özel hattı 01-01 kayıtlarına baksın...

- Neyse benim için konu vali değil zaten Dikkat çektiğim, kendileri bile referans oluyordu yargı güvenlik güçlerine. Riyakarlığa dikkat çektim

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr