Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki  Larnaka Havalimanı'na indirildi. Bir kişi olduğu belirtilen hava korsanı, uçağı üzerinde “bombalı yelek” bulunduğunu söyleyerek kaçırdı.

SADECE MISIR YURTTAŞLARINI SERBEST BIRAKTI

Mısır Havayolları'nın yaptığı açıklamaya göre hava korsanı, müzakereler sonucunda, mürettebat ve dört yabancı yolcu dışında herkesin serbest bırakılmasını kabul etti. Larnaka Havalimanı’ndan bir görevli, serbest kalanların uçaktan ayrıldıklarını söyledi.

KORSANDAN İLK TALEP: MEKTUP YAZIYORUM, SAHİBİNE İLETİN

Mısırlı olduğu  belirtilen hava korsanı, serbest kalıp uçaktan inenlerden bir kişiye Kıbrıslı bir kadına iletilmek üzere, dört sayfalık bir mektup vererek görevlilere iletilmesini sağladı. Buna göre, hava korsanı Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep etti.

Mısır ve Kıbrıs medyasının haberlerinde yolcular arasında 10 ABD ve 8 de Birleşik Krallık yurttaşı bulunduğu belirtiliyor. Mısır Havayolları’nın web sitesinden yaptığı açıklamaya göre, kaçırıldığı sırada uçakta mürettebat ile birlikte toplam 81 kişi bulunuyordu.

KIBRIS RADYOSU: TERÖRİST DEĞİL, AŞIK

Kıbrıs Radyo Yayın Kurumu, uçağı kaçıran kişinin terör eylemi için değil, Kıbrıslı eski eşiyle iletişim kurabilmek için bu eylemi yaptığını duyurdu.

RUS YOLCU UÇAĞI MISIR'DA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

31 Ekim 2015'te Mısır'ın turizm kenti Şarm El Şeyh kentinden kalkan Rus Kogalymavia Havayolları'na ait yolcu uçağı, kalkıştan 23 dakika sonra, Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda düşmüş, Airbus A-321 tipli yolcu uçağındaki 7'si çocuk, 7'si mürettebat 224 kişi hayatını kaybetmişti.

Rus istihbarat servisi, Mısır'ın Sina yarımadası üzerinde düşen Rus yolcu uçağının terör saldırısı sonucu düştüğünü duyurmuş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr