Mısır'ın önde gelen gazetelerinden Al-Ahram, Masr El-Youm, Vefd, Youm Sabıa başta olmak üzere, ülke medyasında çıkan konuyla ilgili haberlerde söz konusu 2 Türk vatandaşının, yasak bölgelerde fotoğraf çektikleri için göz altına alındıkları iddia edildi. Söz konusu gazeteler, Mısırlı yetkililerin gözaltına alınan Türk vatandaşlarının diplomat pasaportlara sahip olmalarına rağmen, ülkeye turist vizesiyle girdikleri iddiasına da yer verdi. Gözaltına alınan Türk vatandaşlarından birinin istihbarat üst düzey çalışına olduğu da illeri sürüldü.

Gazeteler, Kahire'nin Giza Bölgesi Emniyet Müdürü Ahmed Hicazi 'nin konuyla ilgili açıklamasına da yer verdi. Hicazi, iki Türk vatandaşının diplomat pasaportu olmalarına rağmen turist vizesiyle Mısır'a giriş yaptıklarını iddia etti. Gözaltına alınan şahısların fotoğraf makinesinde özellikle ordu ve emniyete ait önemli kurumların resimlerinin çıktığı aktarıldı. İsimleri açıklanmayan istihbarat görevlilerinin iki gün önce Piramitlerin bulunduğu bölgede emniyete ait bir binanın fotoğrafını çekerken göz altına alındıkları iddia edildi.

Ayrıca Türk vatandaşlarının araba kiralayarak Kahire'de yasak olan bir çok kurumun fotoğrafladıklarını çektikleri illeri sürüldü.

Emniyet Müdürü Hicazi, Türk vatandaşlarının gözaltına alındığı bölgede son bir ayda terör örgütü IŞİD tarafından biri İsrailli turistlerin kaldığı otel olamak üzere üç saldırı gerçekleştirdiğini hatırlattı. Mısır basını, Sina bölgesinde aktif olan terör örgütü IŞİD'in, ordu, emniyet ve kamuya ait binalara saldırı açıklamasından sonra böyle bir olayın meydana gelmesini ilginç bulduğunun altını çizdi.

Bu konuyla ilgili ise Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nden henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr