Olay, geçen 27 Mayıs'ta, Alsancak semtinde meydana geldi. Mimar 68 yaşındaki Sabri Coşkunlar, bir işi için ayrıldığı evine akşam saatlerinde döndüğünde, birinci kattaki kapının ziline bastı. Kendisi gibi mimar olan 30 yıllık eşi aynı yaştaki Ayla Coşkunlar kapıyı açmayınca, Sabri Coşkunlar, anahtarıyla kapıyı açmaya çalıştı. Ancak başarılı olamayınca alt katta bulunan işyeri çalışanlarından yardım istedi. Merdivenle eve girildiğinde, Ayla Coşkunlar mutfakta kanlar içinde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ayla Coşkunlar, olaydan 17 gün sonra yaşam savaşını kaybetti.
GÜVENLİK AMERASINCA TESBİT EDİLDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin bulunduğu sokaktaki güvenlik kamerasınca görüntülenen zanlının, Şiho Candan olduğunu belirledi. Bölgedeki kameraları mercek altına alan polis, zanlının izlediği güzergahın krokisini çıkardı. Buna göre otogardan Manisa'ya giden Şiho Candan'ın burada kendisi gibi boşanmış ve bir çocuğu olan sevgilisi N.N.L. ile buluştuğu, ardından da gezmek için Foça, Antalya, Bursa ve İzmir'e gittiği tespit edildi. Son olarak Foça'da kalan Şiho Candan'ın İstanbul'a, N.N.L.'nin ise Manisa'ya gittiği belirlendi. 

Bunun üzerine, polis önce N.N.L.'yi yakaladı. Bir süre yurt dışında da yaşayan N.N.L., sevgilisi Şiho Candan'ın kendisine altın bilezik ve künye hediye ettiğini, daha sonra da bunları bozdurup gezmeye gittiklerini, Foça'dan Manisa'ya geldikten sonra Şiho Candan'ın cinayete karıştığını haberlerden öğrendiğini, ancak polisi aramadığını söyledi. N.N.L. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Geçen haziran ayında da katil zanlısı Şiho Candan da İstanbul’un Şişli İlçesi’nde ankresörlü telefonla görüşme yaparken polis tarafından yakalandı. Lise mezunu olduğu öğrenilen Şiho Candan'ın poliste suç kaydının bulunmadığı, ancak küçük yaştayken annesini bıçakla yaraladığı belirtildi. 

Katil zanlısı Şiho Candan'ın ifadesinde, lise mezunu olduğunu, ancak kendisini geliştirdiğini, sürekli gezip kitap okuduğunu, sanat ve dekorasyon işleriyle uğraştığını ve aylık 3 bin lira civarında geliri olduğunu, çalıştığı bir işyerinin ise olmadığını söyledi.

"APARTMANA İŞ ARAMAK İÇİN GİRDİM"

Olayla ilgili sorular üzerine ise iş aradığını, evin bulunduğu sokağa gittiğini, apartmana girdiğini, ancak daireye girmediğini, cinayet işlenen evde bulunan gözlüğün kendisine ait olmadığını, apartmana girerken gözünde bulunan ve güvenlik kamerasınca da tespit edilen gözlüğünü çıkarken cebine koyduğunu söyleyen Candan, "İzmir'e mayıs ayında geldim. 6- 7 gün kaldım. Sadece 600 lira param olduğu için otellerde kalmadım, park ve bahçelerde yattım. Öldürülen Ayla Coşkunlar'ın apartmanına girerken görüntüleri ortaya çıkan kişi benim. Ancak Coşkunlar'ı ben öldürmedim. İş aramak için o apartmana girdim" dedi. 

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, Şiho Candan hakkında, 'Suçu gizlemek için adam öldürme', 'Yağma' suçlardından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Zanlının sevgilisi N.N.L. için de 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Coşkunlar'ın katil zanlısı Şiho Candan, önümüzdeki günlerde ilk kez hakim önüne çıkacak.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr