Mimar Sinan Üniversitesi'nden çok sayıda öğrenci bu sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltıları yapan polislerin elinde 60'a yakın isimden oluşan bir liste olduğu, bu liste içinde artık MSGSÜ öğrencisi olmayan kişilerin de olduğu öğrenildi.

soL'un haberine göre, operasyon gerekçesi olarak geçen hafta MSGSÜ'de yaşanan gerginlik gösteriliyor. 30 Mart günü, Mahir Çayan ve arkadaşlarının öldürüldüğü Kızıldere Katliamı yıldönümü için açılan bir standa özel güvenlik birimleri müdahale etmek istemiş ve olay üniversiteye polisin girmesiyle büyümüştü.

Aynı gün Ankara'da Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı anmak isteyen bir grupla başka bir grup öğrenci arasında olaylar yaşanmış, basında MSGSÜ Bomonti Kampüsü'ndeki gerilim bu olayların parçası olarak sunulmuştu.

Öte yandan, bu sabahki gözaltı listesinde yer alan öğrencilerin bir kısmının geçen haftaki gerginlikle de ilgili olmadığı biliniyor. Üniversitedeki sol görüşlü öğrencilerin etkinliğinden rahatsız olan polisin bu müdahalesinin ardından olayı nasıl bir paket içinde yansıtacağı merak konusu.

Gözaltına alınanlar arasında 22 Nisan'da gösterime girecek olan, bir gencin cihatçı gruplara katıldığı çelişkili hayatının öyküsünü anlatan "Yolculuk" filminin oyuncularından Erkan Akbulut da bulunuyor.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr