Adanalılar için övünç niteliğinde olan 'Biz Adanalıyık' sözünü Adana'nın yeni ve güçlü simgesi olableceğini düşünen Erdem Mimarlar'ın kurucu ortaklarından Sunay Erdem, Adana'nın meydanlarından birine bu sözün yazılabileceğini ifade etti. Bu konuda görüşleri alınan Sunay Erdem sözlerini "Her şehrin bir simgesi var. Örneğin Holywood'taki "HOLLYWOOD" yazısı veya Amsterdam'da 'I amsterdam" yazılarında olduğu gibi. Bu uyarlamaya Adana'da sadece Adanalılara ait olan bir yazıyı yazabiliriz, "BİZ ADANALIYIK". Yani biz doğruyuz, mertiz, yiğidiz vb... Böyle bir yazının önünde her Adanalının gelip fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşacağını düşünüyorum. Böyle bir yazı ile Adana marka şehir olarak Hollywood, Amsterdam, New York gibi şehirler ile anılır olacağı kanısındayım. Bu da Adana'ya eşsiz bir reklam yaratıp, şehrin tanıtımına önemli bir rol oynayabileceğini düşünüyorum.' diye ifade etti.

Erdem, kamuya ait yetkili mercilerin konuya duyarlılık gösterip anıtı yaptırmak istedikleri takdirde Erdem Mimarlar olarak bu fikirlerinin uygulanmasında tasarımcı olarak yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Erdem Mimarlar'ın kurucuları Sunay Erdem ve Günay Erdem'in en son Amerikan Başkanlık Kütüphanesi için açılan yarışmada hazırladıkları proje ile uluslararası gündeme gelmiş olup, ayrıca Dünya genelinde 50'ye yakın ülkede 50'den fazla ödülü bulunmaktadır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr