A Milli Takım’ın İzlanda kâbusu devam ediyor. Ay-Yıldızlılar, dün rakibiyle tarihindeki 10. maçını oynadı. Milliler, sahadan yenilgiyle ayrılıp İzlanda karşısındaki 6. mağlubiyetini aldı. Türkiye bugüne kadar İzlanda’yı sadece 2 defa yenebildi. Ayrıca, millilerin İzlanda deplasmanında kazanamama geleneği bozulmadı. Türkiye, Reykjavik’te İzlanda ile dün 6. kez karşılaştı. Daha önce deplasmanda sadece 1 beraberliği olan Ay- Yıldızlılar, rakibi önünde 5. yenilgisini aldı.

Son taktik: 4-6-0!

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, her maça farklı saha dizilişiyle çıkma alışkanlığını İzlanda karşısında sürdürdü. Hırvatistan maçında 4-5-1, Ukrayna karşısında 4-4-2 taktiğini oyuncularına uygulatan Terim, Ay-Yıldızlıları İzlanda önünde 4-6-0’la sahaya çıkardı. Terim, Cenk Tosun ve Enes Ünal’ın yerine Volkan Şen ile Yasin Öztekin’i 11’de tercih etti. Emre Mor, maçın belli bölümlerinde forvette mücadele etti.

2 dakikada 2 gol

Türkiye, kısa zaman dilimleri içinde rakiplerinden gol yeme krizini önleyemiyor. Milliler, İzlanda’dan 42. ve 44. dakikalarda üst üste 2 gol yedi. Hatırlanacağı üzere Ay-Yıldızlılar, Ukrayna karşısında 3 dakika 2 kez topu ağlarında görmüştü.

Ömer klasiği!

2 yıl aranın ardından yeniden A Milli Takıma çağırılan Ömer Toprak, Ukrayna maçında yaptığı 2 hatanın golle sonuçlanmasından sonra İzlanda karşısında da kötü bir performans sergiledi. 42. dakika E.Bjarnason’un şutunda top Ömer Toprak’ın kafasına çarptı, kaleci Volkan Babacan ters ayakta yakalandı ve ağlarımıza gitti. Ömer Toprak, İzlanda ile 2 sene önce deplasmanda oynanan maçta kırmızı kart görmüştü.

Emre Mor cezalı

İzlanda maçında sarı kart gören Emre Mor cezalı duruma düştü. Genç futbolcu, Ay-Yıldızlıların 12 Kasım’da Antalya’da Kosova ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek. İlk yarının son dakikalarında Ozan, B.Bjarnason’un sert müdahalesinde sol ayak bileğinden sakatlandı. Tedavisi yapılıp sahaya dönen Ozan, yere basarken ayağındaki sorun sürünce oyuna devam edemeyip yerini Tolga’ya bıraktı.

Maç seremonisi sırasında minik futbolseverlerin üşüdüğünü gören Ay-Yıldızlı futbolcular, eşofman üstlerini çıkararak çocuklara giydirdi.

Siyah bantla çıktık

A Milli Takım futbolcuları dün Hakkari Şemdinli’deki terör saldırısında şehit düşen askerlerimiz ve vatandaşlarımız için İzlanda maçında sahaya kollarındaki siyah bantla çıktı. Federasyon yetkilileri, FIFA’ya başvurup siyah bant için izin aldı.

Ukrayna ve Hırvatistan güldü

Dünya Kupası Elemeleri’nde grubumuzda Ukrayna, FIFA tarafından yüksek riskli kategorideki maçta Kosova’yı 3-0 yendi. Maç Ukrayna’nın 2008’de bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı tanımadığı için FIFA’ya yaptığı ‘tarafsız saha’ başvurusu üzerine Polonya’da oynandı. Hırvatistan ise Finlandiya’yı 1-0’la geçti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr