Milli Takım, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu ikinci maçında evinde Ukrayna karşısında adeta kâbus gördü. İlk yarıda 2-0 geriye düşen Ay-Yıldızlılar, 46’da Ozan Tufan’ın, 81’de Hakan Çalhanoğlu’nun golleriyle 2-2’yi yakalayıp 1 puanı aldı.

Ne yaptın Ömer?

Uzun bir aradan sonra A Milli Takım’a çağırılan Ömer Toprak, Ukrayna maçındaki hatalarıyla geceye damga vurdu. Rakibine müdahalesiyle penaltı yaptıran Ömer, Ukrayna’nın 2. golünde de Kravets’i tutamayınca topu ağlarımızda gördük. Ömer’e takım arkadaşları ve Fatih Terim de hataları sonrası tepki gösterdi. Ömer 9 Eylül 2014’te 3-0 yenildiğimiz İzlanda maçında da kırmızı kart görmüştü.

Penaltı isyanı

İlk yarıda Emre Mor’un 2 kez Ukrayna ceza sahasında yerde kaldığı pozisyonlarda hakem Manuel Grafe penaltı vermedi. Grafe, 79’da Cenk Tosun’un ceza sahasında düşürülmesine penaltı çaldı.

3 dakikada 2 gol

Milli Takım, Ukrayna karşısında 3 dakika içinde topu 2 kez ağlarında gördü. Yarmolenko’nun penaltısında köşeyi bilen kaleci Volkan Babacan talihsiz biçimde topu kollarının arasından kaçırdı. 54. dakikada Kaan Ayhan’ın kafa vuruşunda top direkten döndü. 70’te ise Cenk Tosun’un sert şutu direğe takıldı.

Twitter’dan destek!

Fatih Terim’in Milli Takım kadrosuna almadığı Arda Turan ve Burak Yılmaz, Ukrayna maçı öncesinde sosyal medya hesaplarından yayınladıkları mesajlarla Ay-Yıldızlılara destek verdi. Arda, “Dünya Kupası yolunda Milli Takımımıza sonsuz başarılar dilerim. Allah yardımcıları olsun, dualarım hep onlarla”, Burak “Bugünkü maçta milli takımımıza başarılar dilerim. Hedefimiz Dünya Kupası. Allah yardımcımız olsun” mesajını yazdı.

Fatih Terim’in 2001’de Milan’ı çalıştırdığı dönemden öğrencisi Shevchenko, Ukrayna Teknik Direktörü unvanıyla eski hocasına rakip oldu. İkili maç öncesi birbirlerine sarıldı. Terim ve Shevchenko maç içinde bazı hakem kararlarını birbirlerine bakıp yüz mimikleriyle değerlendirdi.

Enes Ünal sürprizi

Fatih Terim, Ukrayna karşısında sürpriz bir hamleyle Enes Ünal’ı ilk 11’de görevlendirdi. Hollanda Ligi’nde bu sezon Twente formasıyla 6 gol atıp 1 asist yapan 19 yaşındaki Ünal, ilk 45 dakika oynadı.

1 yaş büyüdük

Milli Takım’ın Ukrayna önündeki 11’inin yaş ortalaması elemelerdeki ilk maç olan Hırvatistan karşılaşmasına oranla 1 yaş yükseldi. Hırvatistan maçındaki ilk 11’in yaş ortalaması 24’tü. Dünkü 11’in yaş ortalaması ise 25’e yükseldi.

Taraftara jest

A Milli Takım futbolcuları ısınmak için sahaya toplu çıkıp hep birlikte tribünleri selamlayıp alkışladı. Milliler tribünlerin önüne gidip taraftarlara top ve forma hediye etti. Bu sırada statta “Bir başkadır benim memleketim” şarkısı çaldı. Maç için tribünlere 42 bin Türk bayrağı dağıtıldı. Stadın tamamı doldu. Ay-Yıldızlı kafile kaldığı otelden stada yoğun meşaleler ve taraftar konvoyuyla ulaştı. Hakan Çalhanoğlu maç sonu kendine doğru koşan 3 minik taraftara sarılırken güvenlik güçlerine ‘bırakın’ diyerek engelledi.

Hırvatistan farklı

2018 Dünya Kupası Elemeleri’nde Türkiye’nin de yer aldığı I Grubu’nda Hırvatistan; Kosova’yı 6-0 yenerken Mandzukic 3 gol attı. İzlanda ise Finlandiya’yı 3-2’yle geçti.

Konya'da geçit yok

Ukrayna karşısında 2-0’dan geri dönen A Mili Takım, Konya’da oynadığı 4. maçta da mağlup olmadı. Fatih Terim’in öğrencileri Konya’da bugüne kadar oynadığı 4 maçtan 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederken, rakiplerine bileğini büktürmedi.

Toplu sonuçlar

Dünya Kupası Elemeleri D Grubu’nda Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Avusturya’yla Galler yenişemedi (2-2). G Grubu’nda da 2006 Dünya Kupası şampiyonu İtalya’yla 2010’nun birincisi İspanya 1-1 berabere kaldı. Diğer maçlar/D Grubu: İrlanda Cum.-Gürcistan: 1-0, Moldova-Sırbistan: 0-3, G Grubu: Makedonya-İsrail: 1-2, Liechtenstein-Arnavutluk: 0-2.

8 yıl sonra ilk kez

A Milli Futbol Takımı’nın geri dönüşü 8 yıl sonra bir ilki beraberinde getirdi. Türkiye 2008’de 2 farklı geriye düştüğü Çek Cumhuriyeti maçından beri ilk kez geri döndü. Milliler o karşılaşmada da da 2-0’dan durumu 2-2 yapmış ve çeyrek finale yükselmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr