EURO 2016'da son maçta aldığı galibiyetle ikinci tur şansını sürdüren Türkiye, İrlanda'nın İtalya'yı mağlup etmesi ve Portekiz'in berabere kalmasıyla turnuvaya veda etti...

EURO 2016'da grup etabı bu akşam E ve F Grubu'nda oynanan son karşılaşmalarla tamamlandı.
Şampiyonadaki ilk iki maçından mağlubiyetle ayrılmasına rağmen Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı galibiyetle ikinci tur umutlarını son ana kadar taşıyan Türkiye, bugün E ve F Grubu'nda alınan sonuçların ardından turnuvaya veda etti.

F Grubu'nda Portekiz'den yenilgi haberi bekleyen Ay-Yıldızlılar, gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmadan beklediği skoru elde edemedi ve Macaristan, üç kez öne geçtiği maçta Portekiz ile 3-3 berabere kaldı.

F Grubu'nda alınan bu sonucun ardından gözünü E Grubu'na çeviren Türkiye, İsveç ile İrlanda'nın kazanamaması halinde üst tura çıkmak için beklemeye geçti. İsveç, Belçika karşısında son dakikalarda yediği golle sahadan yenilgiyle ayrılırken İrlanda-İtalya maçının 85. dakikasında gelen gol haberi A Milli Takım'ın hayallerini yıktı. İtalya'yı 1-0 mağlup eden İrlanda, Türkiye'nin yerine en iyi üçüncüler kategorisinde yer alarak son 16 turuna kalmayı başardı.

A Milli Takım ise şampiyonaya grup etabında veda etmiş oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr