Uşak’ta geçen yıl aralık ayında FETÖ/ PDY’ye yönelik yürütülen operasyonlarda, Sesli Battaniyeleri’nin sahibi Hazım Sesli ve 45 kişi gözaltına alındı. Örgütün Uşak imamı olduğu belirtilen Sesli de dahil 22 kişi örgüt üyeliğinden tutuklandı. Sesli’nin ev ve işyerinde arama yapılarak bilgisayarlar ve belgeler incelendi. Uşak Kaçakçılık Ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından ele geçen dijital verilerde, Sesli’nin Fethullah Gülen’le çekilen fotoğrafının yanı sıra Galatasaraylı eski futbolcuların da fotoğrafları bulundu. 1999-2000 yıllarında, muhtemelen Pennsylvania’da çekildiği tahmin edilen fotoğraflarda, Galatasaraylı milli futbolcular Arif Erdem, Hakan Ünsal, Emre Belözoğlu ve Okan Buruk görülüyor. Bir fotoğrafta Okan Buruk futbol topunu imzalıyor. Bir diğer fotoğrafta futbolcularla birlikte görülen kişinin, Gülen’in 1999’da ABD’ye giderken yanında götürdüğü en yakın adamlarından biri olduğu öğrenildi. Bu kişinin, Gülen’le birlikte aynı karede 2 fotoğrafı daha aynı dijital verilerde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sesli’nin bilgisayarında Fethullah Gülen’le birlikte yan yana bir fotoğrafı da yer alıyor.

‘HER İŞİNİ HALLEDİN’ TALİMATI

Uşak imamı işadamı Hazım Sesli’nin işyerinde Gülen tarafından yazılan bir not da bulundu. Notta, Gülen’in Sesli için “Her işini halledin” talimatı yer alıyor. Notta, “Samimi dost, vefalı arkadaş, hizmet insanı Hazım Sesli Bey’e bütün müşküllerinin hallolması dua ve niyazıyla” yazılı olduğu görülüyor Sesli’nin bu notla üst düzey tüm bürokratik işlemlerini sorunsuzca hallettiği öğrenildi. Hazım Sesli’nin örgütün “Türkiye imamı yardımcılığı” yaptığı da öne sürüldü. Sesli hakkında “ihalelere fesat karıştırmak”, “himmet” adı altında topladığı paraları yurtdışına çıkarmak gibi suçlamalar da yer alıyor. Sesli Tekstil’in sahibi olan Sesli’nin, Uşak’ta “battaniye kralı” olarak bilindiği, bir dönem Uşak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı da yaptığı ifade edildi. Aslen Nevşehirli olan Sesli’nin ailesinin, tekstil alanındaki ilk yatırımlarını Uşak’ta 1967’de yaptığı, zamanla faaliyetlerini büyütüp 50 bin metrekarelik 3 tesiste 400 kadar çalışanıyla faaliyet göstermeye başladığı öğrenildi. Sesli’ye ait battaniye fabrikası da Avrupa’nın en büyüklerinden biri.

‘HİMMET PARALARINI KAÇIRDI’

Sesli’nin himmet adı altında toplanan paraları paravan şirketler aracılığıyla başta ABD olmak üzere İsrail, Güney Afrika ve Tunus gibi pek çok ülkeye kaçırdığı öne sürülüyor. Ayrıca Sesli’nin, vatandaşlardan zorla toplanan malların paraya çevrilmesini sağlamak amacıyla anlaşmalı ihaleler düzenlendiği, bu sayede malları kamu kurumlarına fahiş fiyata sattığı iddia edildi. Sesli’nin belirli dönemlerde milyonlarca lirayı elden yurtdışına çıkardığı da ileri sürüldü.

(Habertürk)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr