Burdur Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram facebook paylaşımıyla, süslenerek evinden çıkan kadının erkeklerin şehvetini tahrit ettiğini, zina yapmış sayılacağını savunmuştu.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker Milli Eğitim Müdürünün skandal paylaşımıyla ilgili, “Bir tıp doktoru olarak diyorum ki böylesi bir paylaşımı yapan kişi klinik vakadır görev ehliyeti yoktur” diyerek Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi vermişti.

DİYANET İŞLERİ: BÖYLE BİR HADİS YOK

Bayram'ın skandal paylaşımına Diyenet'ten yanıt geldi. Hürriyet'ten Mehmet Can TOPTAŞ'ın haberine göre,Diyanet İşleri Başkanlığı kaynakları, geçtiğimiz yıllarda gerçek olmayan hadislerin ayıklamasının yapıldığını ve kitaplaştırıldığını belirterek, Bayram’ın paylaştığı gibi bir hadis olmadığını söylediler.

Eğitim bu kafaya emanet... Milli Eğitim müdüründen skandal paylaşım

'MÜDÜR MIRILDANDI'

Kamuoyunda da tepki çeken Bayram’ın paylaşımına, bir tepki de Eğitim-Sen’den geldi: “İstanbul’da Abdullah Çakıroğlu’nun ‘şort giydiği’ bahanesiyle A.T.’ye fiziksel şiddette bulunması karşısında Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın’ ifadesi yeni bir şiddet biçimini başlatmış oldu. Başbakan’ın mırıldanması toplu taşıma araçlarında ‘Şort giyen kadının başına neler geldi biliyorsun’ tehdidine dönüşürken Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram aynı mırıldanmayı sosyal medya hesabından yapıyor. Ensar Vakfı’ndaki çocuk istismarında sus pus olanlar, söz konusu kadın bedeni olunca mırıldanmak dahil her türlü müdahaleyi kendisine hak görüyor. Ancak bizler Eğitim Sen’li kadınlar olarak taciz ve tecavüzü normalleştiren, çocuk istismarını destekleyen çürümüş erkek egemen sisteme ve temsilcilerine karşı mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Onların mırıldanmalarına inat kahkahalarımızı da özgürlük çığlığımızı da daha yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr