Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenler ile TEOG'dan düşük puan aldığı için bazı kişilerin intihar ettiği yönündeki eleştirileri değerlendirirken, "Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, 'gösterişçi intihar eylemi' diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı" ifadelerini kullandı.

NABİ AVCI'NIN SÖZLERİNE BÜYÜK TEPKİ: Sınavlarla hayatımızı kararttılar, şimdi de dalga geçiyorlar

Operasyon nedenleriyle eğitimde yaşanan aksaklıklara da değinen Bakan Avcı, “Cizre, Silopi, İdil, Sur ve Nusaybin ilçelerinde boykot, güvenlik tedbirleri ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan, 8’inci ve 12 sınıf öğrencisi toplamı 19.404. Bunlar geçiş sınıfları. Mevcut sorunlardan kaynaklanan kaybın telafisi maksadıyla Diyarbakır, Batman ve Mardin ile merkezinde telafi eğitimler uygulanmış olup bu eğitimlere toplamda 12.524 öğrenci katılmıştır. Ayrıca Batman, Diyarbakır ve Mardin il merkezlerinde 8 ve 12 sınıf öğrencilerin sınav takvimini gözeten 2016 Haziran’ına kadar telafi programı için bütün öğrencilere ulaştık. 10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 7514 öğrenci programa katılacağını söyledi. Sorun yaşanan bütün ilçelerde eğitime dair güven ortamı oluşmasıyla öğrencilerin kayıpları telafi edilecek” dedi

"Tıpçıların söylediğini söylüyorum... Gösterişçi intihar eylemi"

Atanamayan öğretmenler ile TEOG’dan düşük puan aldığı için bazı kişilerin intihar ettiği yönündeki eleştirileri değerlendiren Bakan Avcı, “Arkadaşlarımızdan bir hekim olarak bilgilendirmesini rica ettim. Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, ‘gösterişçi intihar eylemi’ diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı. Tıpçıların söylediğini söylüyorum. Ama psikiyatr arkadaşların söylediğini söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı’nın bu sözlerine muhalefet sırasındaki doktor milletvekilleri tarafından tepki gösterildi.

Bu tür haberlerinin özendirici olamaması için verilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Avcı, TEOG’dan düşük puan aldığı için intihar ettiği iddia edilen çocuğun ailesi görüştüğünü belirtti. Avcı, çocuğun düşük puan aldığı için değil başka nedenlerden ötürü intihar ettiğini söyledi. O çocuğun notlarını tek tek okuyan Avcı, “TEOG’la ilgili değil. Olsa bile bunun kamuya açık bir şekilde hem de hekimler tarafından konuşulması doğru değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr