Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallaud-Belkacem, yarın başlayacak eğitim-öğretim yılı öncesinde kameraların karşısına geçti. Dünyayı sarsan Pokemon-Go oyunu Fransa'da tartışma başlattı. Bazı ender bulunan ve oyunun ilerlemesi için anahtar rol oynayan "Pokestop" ve "Arenes İndesirables" gibi Pokemon'ların, okullara saklanması eğitimcileri endişelendirdi.

Yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Belkacem, "Niantic firmasından okullara Pokemon koymamalarını istedim" dedi.

Fransa Milli Eğitim Bakanı Najat Vallud Belkacem, dünyada büyük bir çılgınlıkla takip edilen oyunun yaratıcısı Niantic firmasıyla temasa geçerek, okullara "pokemonların" saklanan önlenmesini istediğini söyledi.

Bakanlık yetkilileri, okul binalarının dışında olduğu gibi, bina içinde de bulunan Pokemon'ları yakalamak isteyen öğrenciler nedeniyle okul düzeninin bozulmasından endişe ediyor. Ama asıl kaygılandıran durum ise yabancıların Pokemon yakalamak için okul binalarına kitleler halinde akın etmeleri riski. Bakanlık özellikle güvenlik nedeniyle Niantic yetkilileriyle görüşme talep ettiklerini bildirdiler. 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr