Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Atatürkçülük, İsmet İnönü ve Evrim Teorisi'nin müfredattan çıkarılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldiğini söyleyen Bakan İsmet Yılmaz, "Bize aktarılanlar, bir tecrübenin ürünü. Bu tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacağız" dedi.

ELEŞTİRİLERE YANIT: DOĞRUYLA ALAKASI YOK

Atatürkçülük, İsmet İnönü ve Evrim Teorisi'nin yeni müfredatta yer almamasıyla ilgili olarak konuşan İsmet Yılmaz, gelen tepkiler için, "Bütün bunların hepsi önleyici propaganda. Doğruyla alakası yoktur" ifadelerini kullandı.

"MÜFREDATLAR DOĞAR, BÜYÜR, GELİŞİR"

"Evrim konusuyla ilgili yüzlerce, binlerce konu var. Hepsini vermek durumunda değiliz. Ancak 'doğa tarihi' bölümünü çıkardık. Pekala üniversitede lisans düzeyinde evrim konusu işleniyor" diye konuşan İsmet Yılmaz, müfredatların 'canlı organizmalar' gibi olduğunu söyleyip, "Doğarlar, büyürler, gelişirler ve ölürler. Zamanın ruhunu yakalayabilmek lazım. Zamanın ruhunu yakalayamazsan toplumu gündemin dışında tutarsın" şeklinde konuştu.

'BAŞKANLIK REFERANDUMU' İÇİN AÇIKLAMA

Bakan İsmet Yılmaz'ın gündeminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalaması halinde Türkiye'yi bekleyen referandum süreci de vardı. İsmet Yılmaz, "Bekliyoruz, bugün imzalarsa muhtemelen 9'unda ama bir iki gün sonra, cuma ya da cumartesi günü imzalarsa ayın 16'sında. İki tarihten birisi, 9 Nisan veya 16 Nisan'da referandum yapılacak" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr