Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'de düzenlenen saldırıya ilişkin tweetler attı.

Konvoya saldırı haberinin alınmasının hemen ardından, "CHP konvoyuna saldırı yok, CHP konvoyunun güzargahı üzerinde teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyon sürüyor" diye yazan Dilipak, CHP konvoyu yakınında bir çatışma olmadığını öne sürüp, bir kez daha "CHP konvoyuna ateş açılması söz konusu değil" diye yazdı.

Bölgeden gelen fotoğraflar ve videolar üzerine Dilipak'a çok sayıda tepki tweet'leri atıldı. Bu tweetler ve olayda CHP liderinin hedef alındığının anlaşılması üzerine Dilipak çark ederek, "Son duruma göre PKK roketatarla Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu vurmak istedi, öncübirlik durumu fark edince çatışma çıktı. Hedef CHP ve hedef Türkiye. Derin güçlerden nokta hedeflere saldırı bekleniyordu. Herkesin dikkatli olması gerek. PKK, PYD, PDY ya da DAEŞ fark etmiyor. Üst akıl aynı. Hedefin AK Parti, CHP, MHP olması farketmiyor. Hedef Türkiye" açıklamasını yaptı.

"SİLAHLANMA" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı konusunda yaptığı çark Dilipak'ın ilk çarkı değil. Dilipak daha önce yurttaşlara 'silahlanma' çağrısı yapmıştı. Dilipak, darbe girişimi sonrasında attığı tweet'lerde, "silahı olan kişilerin polisle hareket etmesi" yönünde çağrı yapmış, büyük tepkiler sonrasında "çağrısını geri çektiğini" söylemişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr