2017 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 3'üncü maçında Romanya ile karşılaşacak A Milli Kadın Basketbol Takımı, son çalışmasını yaptı.

Maçın oynanacağı Sala Polivalenta Salonu'nda ter ve taktik çalışması yapan potanın perilerini eski Milli Takım oyuncuları da yalnız bırakmadı.
Tribündeki yerini alan eski Milliler, antrenman sonunda parkeye inerek Millilerle buluştu.
Kadın Basketbol Milli Takımı Kaptanı Şaziye İvegin Üner ise dün akşamki yemekte Başkan Harun Erdenay'a 1964 yılında giydiği ilk milli formayı veren Alev Gökçe'ye imzalı forma hediye etti.

BARBAROS AKKAŞ "BU AKŞAM MAÇI KAZANARAK MUTLULUĞU PEKİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, eski milli takım oyuncuları için düzenlenen organizasyonun geçen sene Kasım ayında Avrupa Şampiyonası'nda planlandığını ifade ederek, "Herkes de çok ılımlı baktı. 97'ye yakın Milli olmuş, Milli Takım menajerliği yapmış kişilerle konuştuk 50-55 kişilik bir katılım oldu. Çok mutlu olduk. İnşallah bu akşam maçı da kazanarak bu mutluluğu pekiştiririz diye düşünüyorum" dedi.

ARZU ÖZYİĞİT "KADIN BASKETBOLUN MİMARLARI İLE ROMANYA'YA GELDİK"
TBF Kadın Milli Takım Menajeri Arzu Özyiğit ise "Milli Takımlar düzeyinde bir organizasyon yapmak istiyorduk, uzun zamandır böyle bir organizasyon yapılmamıştı. Eski basketbolcularımızı aradık, hep birlikte Romanya'ya geldik. Kadın basketbolun geldiği nokta ortada ve bu başarının mimarları burada gördüğünüz insanlar. Bu kadar insan kadın basketbolunu buraya kadar gelen insanlar. 1964 yılından bu döneme kadar oynamış ablalarımız burada, takımı yalnız bırakmadı" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr