Milas'a bağlı Hacıapti Mahallesi Fabrika Sokak'taki bir evin inşaatı için geçen Salı günü yapılan temel kazısında, Helenistik döneme ait olduğu belirlenen bir lahit bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan Milas Müzesi yetkilileri, lahite 2 metre mesafede yine mezar olduğu sanılan bir yapı buldu. Ayrıca yine lahite 1 metre mesafede bir çocuk mezarı bulundu. Mezar olduğu sanılan yapının kapağı ise bugün Milas Müze yetkililerince açıldı. Yapının, birden çok mezarın yer aldığı oda mezar şeklinde olduğu belirlendi.

Oda mezarın giriş kapakları iş makinesiyle kaldırılırken, geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü. Meraklı vatandaşlar da olay yerine geldi, çalışmaları ilgiyle izledi.
Milas Müzesi Müdürü Gülnaz Savran, görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi, çekim yapılmasını istemedi. Oda mezarın içindeki çalışmaların görüntülenmemesi için işçilerin büyük bir örtüyle mezarın üzerini örtmeye çalıştıkları görüldü. Mezardan seramik ve kemik parçalarının çıktığı, oda mezarın tamamının açılmasının iki üç gün sürebileceği belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr