THKP-C’nin kolu Acilcilerin lideri Mihraç Ural’ın Suriye’de öldürüldüğü iddia ediliyor. THKPC’nin bir kolu olan Acilcilerin lideri Mihraç Ural’ın Suriye’de öldürüldüğü iddiasına ilişkin olarak, dün Takvim gazetesi ve A Haber “İşte Ural’ın son anları” şeklinde haber yayımladı. Görüntülerin 2013’te yayımlandığı ortaya çıkarken, Anadolu Ajansı da Ural’ın öldüğünü duyurdu ve Ural’ın eşinin memleketi Lazkiye’de toprağa verildiği ifade edildi.

Al Jazeera Arapça’da, Suriye’de Esad için savaşan 3 yıl önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının da faili olarak duyurulan Mihraç Ural’ın öldürüldüğünü iddia eden haberlerin ardından, Türk basınında da Mihraç Ural’ın öldüğü yönünde haberler çıkmıştı. İktidara yakın Takvim gazetesi ve A Haber dün “İşte Ural’ın son anı” diyerek bir fotoğraf paylaştı. Ancak “Mihraç Ural’ın son anı” başlığıyla paylaşılan fotoğrafın, 31 Mayıs 2013’te You Tube’a yüklenen videoda yer aldığı ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı da, “Güvenlik kaynakları, Suriye iç savaşında Esad rejimine hizmet eden milis güçlerin komutanlarından ve Hatay Reyhanlı’de 2013’te düzenlenen bombalı saldırının sanığı Ural’ın, muhaliflerin saldırısında öldüğünü doğruladı” haberini servis etti. ’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre; Suriye- Türkiye sınırındaki Lazkiye vilayetinde 29 Mart akşamı, rejim güçlerinin karargâh olarak kullandıkları bir noktayı gözetleyen muhalif güçler, buraya bir konvoyun yeni asker ve milisler getirmesinin ardından durum değerlendirmesi yaptı. Muhalifler, karargâha 120 ve 90 milimetrelik toplarla yoğun bir saldırı gerçekleştirdi. Hastane kaynaklarından yapılan kontrollerde, getirilenler arasında bulunan Ural’ın öldüğü kesinlik kazandı. Haberde ayrıca, Ural’ın eşinin memleketi olan Lazkiye Kardaha’da defnedildiği yer aldı.

Ural’ın ölümüne ilişkin olarak ise henüz Suriye rejiminden ve örgütten bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr