Windows 10 başarılı bir işletim sistemi olabilir; öncülerinden daha üstün yeteneklere, grafiksel becerileri ve güvenlik özelliklerine de sahip olabilir. Ne var ki Microsoft; Windows 10 güncelleme politikasında ciddi hatalarda bulundu. Zorunlu olarak eklenen, güncelleme tikleri; günde birkaç kez karşımıza çıkan, “Ya hemen Windows 10’a geçin ya da geçişinizi zamanlayın” ibareleri veya bir yılı aşkın süredir, hiçbir şekilde W10 güncellemesi istemiyorum seçeneğinin olmaması, bazı kullanıcıları daha yükleme yapmadan W10’dan soğutmuştu.


Merakla beklenen gün, Temmuz başında kullanıcılara müjdelendi. Kendi deneyimime göre de, uzun süredir ilk kez “hayır, şimdi Windows 10 kurmak istemiyorum, gelecekte de hatırlatma” seçeneklerinden faydalanabiliyoruz. Bu politikanın en büyük nedeni, Microsoft’a yönelen tepkiler değil. En büyük neden; 28 Temmuz 2016’da ücretsiz güncellemenin sona ermesi ve W10 sahiplerine, son uyarının yapılması. Microsoft, bundan sonra “Herkes nasıl istiyorsa öyle yapsın” stratejisi güdüyor ve bizce de gütmek zorunda.
Elbette Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıcıları, söz konusu 28 Temmuz 2016 tarihine kadar ücretsiz güncellemeden yararlanabilecek. Ancak bunu tercih etmeyen milyonlarca kişiye, artık psikolojik baskı uygulanmayacak olması… Dileyen, dilediği ve kendisine göre en optimal Microsoft işletim sistemini tercih edebilecek.
Elder Scrolls 6’dan Karanlık Haber!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr