Microsoft Lumia, 2015 yılında sadece 4.5 milyon adet kullanıcıya ulaştı. Akıllı telefonun 2014 satış rakamı ise 11 milyona yakındı. Amerikalı dev, yıl içinde yüzde 57 seviyesinde pazar payı kaybetti. Şirket için daha da trajik bir gelişme yaşandı. Amerikalı teknoloji devinin üst düzey yöneticisi Amy Hood, yaptığı açıklamada, model ailesinin sürekli zarar ettiğini doğruladı.


Serinin yıl içindeki geliri 640 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti. Üstelik kardan değil, sadece gelirden bahsediyoruz. Bu trend devam ederse, Amerikalı şirket, ödediği 7.2 milyar doları, yaklaşık 20 yılda kara dönüştürebilir. Bu da, hedeflerin çok çok gerisinde.
Microsoft’un karları, 2015 yılında yüzde 15 ve 5 milyar dolar düzeyinde geriledi. Şirketin gelirini taze tutan ürünler ise  Surface Pro 4 ve Surface Book temelli ürünler oldu.
Rivayetlere bakılırsa, Amerikalı teknoloji devi, 2017 başına kadar Lumia serisine destek vermeyi sürdürecek. Eğer istenen satış rakamı ve karlar elde edilemezse, akıllı telefon sektöründen vazgeçilmesi de gündemde.

Samsung Galaxy S7’nin Batarya Performansı ortaya çıktı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr