Google sürücüsüz araçlar konusunda önde gelen şirketler arasında yer alıyor. Şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı sürücüsüz araçları, geçtiğimiz aylarda ABD caddelerinde test edilmeye başlandılar. Büyük ölçüde sorunsuz bir şekilde yol alan araçlar sürücüsüz araçların gelecekte taşımacılığın önemli bir parçası olacağını gösterdiler. Ancak test sürecinin tamamen sorunsuz geçtiğini söylemek mümkün değil. Çünkü Google’ın araçları bazı kazalara da karıştırlar.

Bu araçların hemen hemen tamamı diğer araçların hatalarından kaynaklansa da, sürücüsüz araçların hatalı olduğu birkaç kaza da gerçekleşti.
Bu kazalara rağmen Google’ın sürücüsüz araç projesinin beklenenden bile hızlı ilerlediğini söylemek mümkün. Proje kısa zamanda önemli gelişme kaydetti. Ancak Microsoft’a göre Google’ın sürücüsüz araçları daha da geliştirilebilir. Şirket bu araçların kazalara karışmasını engellemenin yolunu bulduğu ve bu konuda Google’a yardımcı olabileceğini söylüyor. Microsoft’a göre bu tür kazaların önüne Kinect sensörü kullanılarak geçilebilir. Bildiğiniz gibi Kinect sensörü Xbox One ile birlikte satışa sunulan bir hareket sensörüydü. Şimdi, Google’ın Microsoft’un uzattığı bu yardım eline nasıl cevap vereceği merak ediliyor.

ABD Hükümeti Windows 10’u Tercih Ediyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr