Amerikalı yazılım devinin geniş çaplı operasyonu sonucunda Internet Explorer, Edge, Office, Windows ve .NET Framework’teki, kullanıcılara ciddi zararlar verip, onların kişisel bilgilerini çalabilecek 36 hataya özel yamaları yayınladığını duyurdu.
36 hatadan, 12’si özellikle ölümcül. Açıklardan biri Flash Player’a kendini entegre ediyor. Video oynatıcıyı her çalıştırdığınızda, bilgisayarınıza çeşit çeşit truva atı yükleniyor. Microsoft Windows, böylece siz farkında olmadan küçük çaplı bir el bombaya dönüşüyor.


MS16-022 açığı olarak bilinen problemde, Flash Player’ı kullanan bilgisayarlara, 22 farklı malware sızıyor. Bu 22 malware, siz farkında olmadan, kötü niyetli kişilerin kolayca bilgisayarınızı kontrol etmesini (en azından hayati verilerinize erişimini) sağlıyor. Maalesef bu problem, Windows ve .Net Framework’teki açıklardan kaynaklanıyor.
MS16-015 kod adlı sorun diğer bir baş ağrısı. Bu açık doğrudan Microsoft Word, Excel ve Sharepoint metinlerini etkiliyor.  MS16-015 kod adlı problem, yayınladığınız dökümanlardaki tüm verileri, hacker’lara aktarıyor.
MS16-009 ve MS16-011 hataları ise, Internet Explorer’da girdiğiniz tüm siteleri, şifreleri ve cookie’leri üçüncü şahıslarla paylaşıp, web deneyiminizi cehenneme çeviriyor.
Ancak şunu da belirtmemiz şart. Söz konusu güncellemeler 7, 8.1 ve 10 işletim sistemleri için geçerli. Bu işletim sistemleri, Explorer 11’e destek veriyor. Ne var ki Vista kullanıcıları, Internet Explorer 9 ile çile üstüne çile çekmeye devam edecek.
Internet Explorer’ın en büyük rakiplerinden Mozilla da, Firefox’u güncellemeye hazırlanıyor. Şirketin amacı Firefox ile Photoshop CC and Bridge CC,Adobe Experience Manager ve Adobe Connect arasındaki tüm uyum sorunlarına kökten çözüm bulmak.

Kung Fu Panda 3’den 10 Günde 300 Milyon Dolar!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr