Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ülkenin dört bir yanının adeta yangın yerinde döndüğünü ifade eden Akçay, terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusunun AKP olduğunu ileri sürdü.

Akçay, “AKP, terörle mücadele etmemiştir. Teröristlerle müzakere etmiştir. Teröristlere tavizler vererek terörü yeniden hortlatmıştır. AKP’nin terörle mücadele etmek gibi bir niyeti asla olmadı, hala da yoktur. Zaten bugün terörle mücadele edilmemektedir, sadece asayiş sağlanmaya çalışılmaktadır.” dedi. Son 8 ayda 370’den fazla şehidin verildiğini ifade eden Akçay, bunun sorumlularının Habur’da teröristleri kahraman gibi karşılatan ve Oslo’da teröristlerle pazarlık yapan, Dolmabahçe’de teröristlerle mutabakat metni açıklayanların olduğu belirtti.

‘AKP, DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINDA SAMİMİ DEĞİL’

TBMM’de 452 dokunulmazlık dosyasının olduğuna dikkat çeken Akçay, MHP olarak milletvekillerin kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediklerini belirtti. Akçay, “Meclis’te sayısal çoğunluk AKP’dedir. AKP eğer dokunulmazlıklarla ilgili bir düzenleme yapmak isterse bunu yapabilirler. AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda samimi olduğunu düşünmüyorum. Eğer AKP bu konuda samimi olsaydı önce 17/25 Aralık yolsuzluklarını yapanlardan hesap sorardı.” diye konuştu.

‘KALKINMA VE MALİYE BAKANLIKLARINI KAPATALIM’

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın “TBMM’nin bir saatlik çalışmasının maliyeti 600 bin TL” sözünün gerçeği yansıtmadığını kaydeden Akçay, “Kendisine ayrılan bütçeyi hesaplayamayan, bunların harcamalarını yapamayan, yaptığı planlar tutmayan, hedeflerine ulaşamayan Kalkınma Bakanlığı’nın kapatılmasını öneriyorum. Kalkınma Bakanlığı’nı kapatalım. İnanın, kısmen bir tasarruf sağlanır. Ekonomi Bakanlığı’na bağlanabilir. Hatta Maliye Bakanlığı’nı bile kapatalım. Bunu ciddi söylüyorum. Samimi olarak Kalkınma Bakanlığı’nı da Maliye Bakanlığı’nı da kapatalım. İnanın bütçede ciddi bir tasarruf sağlanır.” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr