MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, TBMM'de yaptığı basın toplantısında Suriyelilere vatandaşlık verilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ümit Özdağ, Suriyelilere vatandaşlık verilmesini 'çılgın proje' olarak tanımlayarak Türkiye'nin bölücü Arap ırkçılığının hedefi olacağını savundu.

Özdağ, "Önümüzdeki günlerde El Nusra'nın terör saldırıları, Türkiye'ye yönelik eylemleri başlayacak. Çünkü El Nusra'da IŞİD gibi devlet kurma politikasını benimsedi. Suriye iç savaşı Türkiye'ye taşınıyor ve baş sorumlusu Erdoğan'dır. 3-5 senede insanlara vatan veremezsiniz. Bir kişinin vatandaş olmasının koşulları yasalarla belirlenmiş. Kalifiyeli olanları alacağız diyorlar. Yapmış oldukları şey çok iğrenç. Bu insanların kendi ülkelerini barış döneminde inşa etmeler gerekiyor. Siz bu insanları Suriye'nin geleceğinden çalıyorsunuz" diye konuştu.

"PKK'YA SERGİ AÇMA FIRSATI VEREN AB'NİN IŞİD'İN BOMBALARINDAN DERT YANMAYA HAKKI YOKTUR"

Ümit Özdağ, Avrupa Parlamentosundaki PKK-PYD sergisine yönelik bir soruyu şöyle yanıtladı: "AB'nin yapmış olduğu şeyin terör karşısında bir ikiyüzlülük ve utanmazlık olduğunu düşünüyorum. PKK'ya sergi açma fırsatı veren bir AB'nin IŞİD'in bombalarından dert yanmaya hakkı yoktur. Terörün iyisi yada kötüsü olmaz. Terör terördür. AB'nin tarihinde insanlık suçu olduğu için ayıbı olduğundan sergiyi açarken utanma hissetmiyorlar. Önemli olan AKP bu utanmazlığına nasıl cevap vermektedir. Etkin bir cevap vermiyor."

"CEHENNEME KADAR YOLLARI VAR"

Özdağ, Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'ne ziyaretini kabul etmediği için Türkiye'yi İncirlik'ten askerlerini çekmekle tehdit eden Almanya'ya "Cehenneme kadar yolları var" dedi.

"TÜRK MİLLETİ ÇILGIN PROJEYE KARŞI KENDİSİNİ SAVUNACAKTIR"

Özdağ, Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda muhalefet liderlerinin referanduma gidilmesi isteğinin hatırlatılması üzerine şöyle dedi: "Verilir ise Allah korusun Türkiye'yi Türk milleti bu çılgın projeye karşı kendisini savunacaktır. Her türlü hukuki süreç içinde kalarak, bu süreci durdurmaya çalışması gerektiğine inanıyorum. Önce sarayın ve hükümetin bir milli stratejik akla ihtiyacı olduğu anlaşılıyor ki bu yaklaşım kendi vatandaş ithal etmek ve onlarla rejim değişikliğine gitme çabası kabul edilebilir değil."

"BANA GELEN DUYUM ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ İFADE EDİYOR"

Özdağ, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğüyle ilgili kendisine bir bilgi gelip gelmediğine ise "Bana gelen duyum öldürüldüğünü ifade ediyor. Bunun dışından bir şey söyleyemem. Hükümetin teyit etmediğini ben edemem" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr