Belediyenin bir tanıtım toplantısında, halen Adana Devlet Hastanesi morgunda bekletilen Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesinin defnedilmemesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Hüseyin Sözlü, "Adana’da arzu eden herkesin cenazesi defnedilir. Adana’da cenazeler sahipsiz kalırsa da, belediyemiz yasanın kendine verdiği sorumluluğu yerine getirir. Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi’nin takınmış olduğu olumsuz bir tavır da yok. Orada defnedilmek istenildiği mezarda, annesi kendi köyünü istemiş galiba, köy sakinlerinin olumsuz bir tavrının olduğunu biliyorum" diye konuştu.

MHP'li Belediye Başkanı: 'Özgecan'ın katilini defnedebiliriz'

’ANNENİN SUÇU YOK’

Adana’da cenazeye sahip çıkan olmasaydı şimdiye kadar defin işleminin yapılacağını aktaran Hüseyin Sözlü, şunları kaydetti:

"Yasa, ’Cenazenin sahibi yoksa, cenazenin nereli olduğu önemli değil’ diyor. Olay Adana’da cezaevinde olduğu için burada Tarsus ve Mersin Belediyesi’nin bir sorumluluğu olmazdı cenaze sahipsiz olsaydı. Aile veya avukat o cenazeyi sahiplenmeseydi biz bunu bu zamana defnederdik. Olay basına yansıdığı andan itibaren ben ilgili arkadaşları bilgilendirdim. Cenazeyi aile serbest bırakır, sahipsiz pozisyona gelirse, böyle bir tartışmanın içine belediyemiz girmemeli, hemen bu uygun bir yere defnedilmeli diye kendisini bilgilendirdim. Şu anda da cenaze sahipsiz kalsa, aile Adana’da defnedilmesine razı olsa biz bunu defnederiz. Tahmin ediyorum, kendi köyünde değil ama Tarsus’ta şehir mezarlığında defnedileceğini düşünüyorum. Tarsus Belediye Başkanı ile de görüştüm. Nihayetinde hayat devam ediyor. Annenin bir suçu yok. En kötü şartlarda da nihayetinde çocuğunun anası. Adana Müftümüz de bana meseleyi dün izah etti. Ben de tekrar Tarsus Belediyesi ile bir görüşme yaptım. Onlar da aslında meselenin öyle olması gerektiğini söylediler. Mersin Büyükşehir Belediyesi de Tarsus’takiler de bu konudaki yasaları biliyor. Daha ileriye götüreceklerine hiç ihtimal yok."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr