Erzurum'da bir düğün salonunda partililerle dün iftar yemeğinde buluşan Koray Aydın, salona girişte büyük bir çoşku ile karşılandı. Yemek sonrası kürsüye çıkarak partilileri selamlayan Koray Aydın, 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisinde dördüncü parti olarak yer aldığını, bu durumun gönül veren milyonlarca ülküdaşın yüreğini sızlattığını söyledi. Bugünlere nasıl düştüklerini anlatan Aydın, başta Erciyes kurultayı olmak üzere bütün şölenleri yeniden başlatacaklarını belirtti. Gençliğe yeterli önemin verilmediğini savunan Aydın, bugün TBMM'de en yaşlı partinin MHP olduğunu ifade etti. Kadınların MHP'yi 'kocamın partisi' diye nitelendirdiğine işaret eden Koray Aydın, teşkilatların atıl durumda olduğunu ileri sürdü. Türkiye ekonomisinin dibe vurduğunu, doların bir yılda 3 lira sınırına dayandığını, Milli Eğitim'in çöktüğünü, dış politikanın yerlerde süründüğünü öne süren Aydın, şunları söyledi:

"ÜLKEMİZ REZA ZARRAB'IN DÜKKANI HALİNE DÖNMÜŞ"

"Sınırlarımız yol geçen hanına dönmüş. Ülkemiz kara para aklayıcı Reza Zarrab'ın dükkanı haline dönmüş. Sınırlarımız delik deşik, mültecilerin otobanı haline dönmüşüz. Yanlış politikaların getirdiği gözyaşı, bomba olarak büyükşehirlerde üzerimize yağıyor. Büyükşehirlerimiz yaşanmaz hale gelmiş. 40'ar 50'şer kaybettiklerimizin sorumluluğunu üstlenmesi gerekenler yolsuzlukta, arsızlık, hadsizlikte sınır tanımıyor. Hırsızlar ülkemizde kol geziyor. İslami değerlerin içi boşaltıldı. Bugün ülkeyi soyup, soğana çevirenler devlet malını yağmalayanlar yaptıkları her türlü ahlaksızlığın üzerini çıkardıkları fetvalarla örtüyorlar. Hırsızlık yaptıkları parayı da ganimet sayıyorlar. Biz bunu hak etmiyoruz. Olup, bitenleri herkes büyük bir şaşkınlık içerisinde izliyor.

Bugün bu Türkiye manzarası içerisinde insanlarımız çaresiz. Bir çıkış yolu arıyor. Bizden bir işaret bekliyor. Bizden havaya kalkacak bir el bekliyor. Çünkü çaresinin bizde olduğunu biliyor. "

LİDER ARAMAYIN UYARISI

"Hiçbir zaman kendinize lider aramayın ben buradayım. Bu işin üstesinden gelirim eyvallah" diyen Koray Aydın, Ülkü ocaklarını yeniden yapılandıracaklarını, kadın akademisini kuracaklarını söyledi. 48 yıllık bir hareketin gazetesi ve televizyonu olamamasını sindiremediğine dikkati çeken genel başkan olursa 24 saatte bu sorunları çözeceğini belirtti. Tayyip Erdoğan'ın üçüncü köprüyü açacağını hatırlatan Koray Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben bakan olduğum dönemde görevden ayrılmasaydım 6 ay sonra üçüncü köprüyü yap, işlet, devret modeliyle, iki köprünün arasına yapıyordum. Bunlar 10 sene sonra yapmaya başladılar.

"MARMARAY BİZİM PROJEMİZ"

Şimdi yaptıkları İstanbul- İzmir karayolu da benim projemdir. Marmaray, bizim iktidar dönemimizde, ulaştırma bakanımızın zamanında projelendirilmiş, ihaleleri, kredi anlaşmaları yapılmış bir projedir. Bölünmüş yol. Bu benim büyük projemdir. Yıllık vizyon toplantılarında temel akslarına kadar hazırladığımız bütün güzergahlarını belirlediğimiz bir projeydi. İktidardan gittik bizim bürokratlar götürdü AKP'ye pasladılar. İlk yaptıkları yer de Ankara - Koçhisar arasıdır. Bizim hazırlayıp ihaleye hazır hale getirdiğimiz bir yerdir. Bunları niye anlatıyorum. Bunların çok büyük iş yaptıkları falan yok. Biz onlardan daha iyisine daha mükemmelini yapabileceğimizi söylüyorum.

Her zaman kanıma dokunmuştur. Bunu da anlatacağım. Ben bakan iken Fethiye'ye gittim. Orada Göcek tünelinin ihalesini biz yaptık. Aradan yıllar geçti. Evde oturmuş televizyon izliyorum. Tayyip Erdoğan, Göcek tünelinin açılışını yapıyor. 'Ey Fethiyeliler, 50 yıllık özleminizi hayata geçirdim' diyor. 'Dağları deldik deştik' diyor. Kendi yaptığımız projelere bile sahiplenememenin acısını ızdırabını çeken bir kardeşiniz olarak söylüyorum ve sizlerin desteğini istiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr