Antalya'da 'FETÖ' soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 22 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları öne sürülen 2'si kadın 22 şüpheliden 20'si tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi.

Aralarında 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kanun hükmündeki kararname ile kapatılan dernekler arasında yer alan Antalya Kural Hukukçular Derneği'nin (Kural-Der) ilk kurucu başkanı olan, geçen yıl 1 Kasım seçiminde MHP'den 8'inci sıradan Antalya Milletvekili adayı olan avukat Mehmet Cüneyt Güzel'in de bulunduğu 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi. Tutuklanan şüpheliler, dün gece cezaevine gönderildi.

MHP Serik eski İlçe Başkanı olan avukat Mehmet Cüneyt Güzel'in yakınları, tutuklama kararına tepki gösterdi. Güzel'in yakınları, adliyeden gözyaşları içinde ayrıldı.

Mehmet Cüneyt Güzel'den bir gün önce de MHP'nin Döşemealtı eski İlçe Başkanı avukat Mahmut Akar da tutuklanmıştı.

MHP'nin Konyaaltı İlçe Başkanı Ersan Satılmış da avukatlara yönelik ilk 'FETÖ' operasyonunda tutuklanmış, ardından da yapılan itiraz üzerine adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI
Diğer yandan Antalya Barosu avukatlarından Hasan Biçer de Almanya dönüşü, Antalya Havalimanı'nda 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Biçer, gözaltına alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr