MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, son günlerde basında yer alan Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendirerek, "İnşallah bir gün Bülent Arınç'ın tutuklandığını görmeyiz" dedi.

Manisa'nın Akhisar İlçesi'ni ziyaret eden MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP İlçe Başkanı İbrahim Uğurlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. İlçe Başkanlığı'nın şehitler için döktürdüğü lokmalardan ikram edilen Erkan Akçay, dua ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı'nın ve AK Partili'lilerin Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalardan rahatsız olmaları boşuna değil. Arınç'ın Manisa'daki 'paralel yapı soruşturması'nda gözaltına alınanlarla ilgili de görüşlerini biliyoruz. İnşallah bir gün Bülent Arınç'ın gözaltına alınmasını, tutuklanmasını görmeyiz. Biz devlette bir paralel yapılanmaya şiddetle karşıyız. Fakat böyle bir yapılanma varsa buna AKP iktidarı izin verdi. Şimdi bunu bahane ederek toplumu sindirme, korkutma ve yıldırma taktiği uyguluyorlar" dedi.

Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi konularına da değinen Akçay, "Erdoğan 2 maddelik bir Anayasa istiyor.
1'inci madde 'Erdoğan ne derse haklıdır'.
2'nci madde de 'Erdoğan'ın haksız olduğu durumlarda 1'inci madde geçerlidir.'
Erdoğan'ın Anayasa sistemi de budur. Başkanlık sistemi Erdoğan'ı ilgilendiren bir mesele değildir. Başkanlık sistemini kişisel bir sorun haline getirdi. Sistem detayları ile açıklanmıyor. Bilgiler çelişkiler ile dolu. Erdoğan 1993 yılında karşı çıkıyordu: 'Başkanlık sistemi bir özentidir. Amerikan emperyalizminin dayatmasıdır. Siyonizm'in bir oyunudur' diyordu. Acaba neden çark etti?" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr