MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Yargıtay 18. Hukuku Dairesi'nin Milliyetçi Hareket Partisi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye karşı muhaliflerin istediği olağanüstü tüzük kurultayına gidilmesini kararlaştırmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yalçın, "MHP, Yargı kararlarına her zaman saygılıdır. Ancak bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP'yi seçimli olağanüstü kurultay çağrısı yapmıştır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Haziran ya da 30 Temmuz için kurultay kararı aldığını açıkladı. Yalçın ayrıca, kurultayda Bahçeli'nin de aday olacağını belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Yalçın ayrıca, MHP’nin yargı kararına saygılı olduğunu, kurultay için yeni bir tarih belirleneceğini, kurultay için 3 hafta gibi bir süreye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Yalçın'ın açıklaması şöyle:

Çok değerli basın mensupları partim ve genel başkanım adıma saygıyla selamlıyorum. Yargıtay, yani temyiz mahkemesi 12. Sulh Hukuku Mahkemesinin verdiği kararı onamıştır. Başlangıçtan beri ifade ettiğimiz, sayın genel başkanımızın da sıklıkla söylediği gibi MHP yargı kararlarına saygılıdır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu kararı da MHP olarak saygıyla karşıladığımızı ifade etmek istiyorum. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde MHP’yi olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Sayın genel başkanımız bu kararı öncelikle olarak başkanlık divanına ve MHP MYK’ya taşımak suretiyle kendi teklifinin bu organlardan geçmesini talep edecek. Söz konusu tarihlerde Ankara Arena’da kongre yapılmak üzere salon kiralanmıştır. 63. maddenin 3. fıkrasına dayanarak ifadeye çalıştığımız bu husus bundan sonraki aşamada MYK’da görüşülmek suretiyle karar çıkartılacaktır. Tüzük kongresi değil, genel başkanlık seçim kongresi."

SİNAN OĞAN'DAN İTİRAZ

Muhalif adaylardan Sinan Oğan, CNN Türk'e yaptığı açıklamada mevcut tüzükle genel başkanın da partiyi seçimli kurultaya götüremeyeceğini, bu kararın uygulanmasının ancak tüzüğün değiştirilmesi ya da genel başkanın istifasıyşla gerçekleşebileceğini söyledi.

MHP yönetimi, Yargıtay kararına rağmen hukuk yollarının tükenmediğini savunuyor. Genel Merkez'de konuyla ilgili değerlendirme yapılacak.

ÇAĞRI HEYETİ: EN KISA SÜREDE...

Çağrı Heyeti Üyesi Ayhan Erel, NTV'ye yaptığı açıklamada, Sulh Hukuk Mahlemesi'nin karlarına, karar düzeltme başvurusu yapılamayacağını söyledi ve kurultayı en kısa sürede toplayacaklarını söyledi.

BAHÇELİ "OCAK 2018'DE" DEMİŞTİ

Bahçeli kurultay tartışmaları başladığı andan sonra Ocak ayında kurultayın 2018'de olacağını söylemişti. İşte Bahçeli'nin ogün söylediği sözler: "MHP'nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihinde olacaktır. Ondan öncesi bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatı halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal haklarını kullanma yolu da açık olacaktır. Bizimle değil, mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz"

Meral Akşener'in avukatından açıklama

Yargıtay'ın kararından sonra MHP'li muhaliflerden ilk açıklama

Yargıtay'dan 'MHP' kararı: Olağanüstü kurultaya gidiliyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr