Yalçın, "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin gayet seviyeli ve nazik bir üslupla CHP'nin adli yıl açılış törenine dair tutumunu sorgulayan açıklamasına Selin Sayek Böke'nin verdiği cevap, kontrolsüzce züccaciye dükkanına giren filin ortalığı yıkıp geçmesinden farksız olmuştur. CHP Yenikapı'daki mitinge AKP ve MHP ile yan yana katılırken de demek ki samimiyetsizdi. Bundan böyle sayın Böke açıklamalarını Kandil'den yapmalıdır. Bahçeli'ye "Kongresini Saray'ın Bahçesinde yapabilir" diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil'de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu olarak davet edebilirler. Böyle olduğu takdirde çok sırıtmayacaktır" dedi.

CHP'li Böke'den Devlet Bahçeli'ye sert yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak olan adli yıl açılış törenine ilişkin MHP Genel Başkanı'nın sözlerini eleştiren açıklamalarına dair açıklamada bulundu. Semih Yalçın'ın yazılı açıklaması şu şekilde: "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin gayet seviyeli ve nazik bir üslupla CHP'nin adli yıl açılış törenine dair tutumunu sorgulayan açıklamasına Selin Sayek Böke'nin verdiği cevap, kontrolsüzce züccaciye dükkanına giren filin ortalığı yıkıp geçmesinden farksız olmuştur. Anlaşılan odur ki Türkiye'nin içinden geçtiği badireli günlerde oluşan milli mutabakat ve siyasi konsensüs havası, CHP'nin özürlü bünyesine fevkalade ağır gelmiş ve ana muhalefet partisi çok çabuk reddiyecilik ve inkarcılığa başlamıştır. Farklı siyasi tutum ve görüşlere rağmen Türkiye'yi düze çıkarmak için ortak noktalarda birleşilmesinin milli bir yükümlülük olduğu gerçeğinin bütün toplum kesimlerinde teslim edildiği bir zaman diliminde CHP, yine tıynetine ve fikriyatına uygun bir tavır içine girmiştir.

CHP YENİKAPI'DAKİ MİTİNGE AKP VE MHP İLE KATILIRKEN DE DEMEK Kİ SAMİMİYETSİZDİ

CHP, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması noktasındaki samimiyetsizliğini ve ikiyüzlülüğünü çabuk açık etmiş, milli meseleler söz konusu olunca ittifak eden geniş toplum kesimleriyle bir türlü dokusunun tutmayacağını bir kez daha ispatlamıştır. CHP Yenikapı'daki mitinge AKP ve MHP ile yan yana katılırken de demek ki samimiyetsizdi. Madem Devlet Bahçeli Erdoğan rejimine destek veriyordu, CHP'nin MHP ve milletle birlikte Yenikapı'da ne işi vardı?

AKSİ DÜŞÜNÜLÜYORSA BUNDAN BÖYLE SAYIN BÖKE AÇIKLAMALARINI KANDİL'DEN YAPMALIDIR

CHP artık bir yol ayrımına gelmiştir. Ana muhalefet partisi kararını vermelidir: Milli birlikten yana mı olmalıdır, ayrışmadan yana mı tutum takınmalıdır? CHP artık HDP ağzını terk etmeli, kendi özüne dönerek Cumhuriyet'in kurucu değerlerine sahip çıkmalıdır. Eğer aksi düşünülüyorsa bundan böyle sayın Böke açıklamalarını Kandil'den yapmalıdır. Sayın Bahçeli'ye "Kongresini Saray'ın Bahçesinde yapabilir" diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil'de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu olarak davet edebilirler. Böyle olduğu takdirde çok sırıtmayacaktır. Sayın Devlet Bahçeli'yi Erdoğan rejimine destek vermekle suçlayan Baasçı kafayı ana muhalefet partisine yakıştırmakta zorluk çekiyoruz."Kaynak: Cumhuriyet.com.tr