MHP Genel Merkezi, “FETÖ soruşturması” kapsamında “örgütle bağlantısı olmayan kesimlerin” ve OHAL kapsamında meslekten ihraç edilenlerin dosyalarının yeniden incelenmesi talebiyle hükümete 5. kez dosya verdi. MHP’nin hükümete ilettiği 5. dosya bu kez 1633 kişiden oluşuyor.

MHP Genel Merkezi, OHAL kapsamında uygulanan görevden alma ve soruşturmalara ilişkin “mağduriyetler yaşanmaması” için Genel Sekreter İsmet Büyükataman başkanlığında bir komisyon kurmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hükümeti daha önce “kurunun yanında yaş da yanmasın” diyerek, mağduriyetler konusunda hükümeti uyarmıştı. Hükümet her ne kadar valilikler aracılığıyla yaşanan mağduriyetlere ilişkin komisyonlar kursa da yurttaşların büyük bir çoğunluğu yine siyasi partilerin kapısını çalıyor. MHP Genel Merkezi de bu kapsamda en yoğun partilerden biri.

‘Kimseyi geri çevirmeyin’

Genel merkez, hükümet yetkililerine 5 dosya gönderdi. Önceki dosyalarda mağduriyetlerin sayısı yüzlerle ifade edilirken, komisyonun son gönderdiği dosya 1633 kişiden oluşuyor. Dosyanın çoğunluğunun “Aktif Sen üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen öğretmenlerin oluşturduğu” belirtiliyor. Bahçeli’nin kurmaylarına, “Genel merkezin kapısını ‘mağdur oldukları gerekçesiyle çalan hiçbir yurttaşa’ kapatmayın. Kimseyi geri çevirmeyin. Partili ayrımı da yapmayın” talimatı verdiği dile getiriliyor.

‘Ne yiyip ne içeceğiz’

MHP bugüne değin AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’e toplam 4 bin 866 kişinin adını iletti. Genel merkeze gelen mağdur yakınlarının çoğunluğunu ise “anneler” oluşturuyor. Genel merkeze gelerek, İsmet Büyükataman ile görüşme talebini dile getiren ve adını vermeyen bir anne, “Oğlum öğretmen. Sincan’dan geldim. Günlerdir iki gözüm iki çeşme ağlıyorum. Mağduruz. Oğlumu Aktif Sen üyesi olduğu için meslekten ihraç ettiler. Ne yiyip ne içeceğiz? Suçu olsa, bunlardan olsa, o zaman yüzüne tükürür, hak ettin sen başına gelenleri derim ama... Yok, vallahi billahi yok bizim bunlarla ilgimiz” diyerek, yaşadığı mağduriyeti anlatıyor. Genel Sekreter İsmet Büyükataman da “kendilerine bu yönde binlerce şikâyet geldiğini, bu şikâyetlerin her birini ayrı ayrı incelediklerini ve kurumlara özel ayrı dosyalar oluşturarak, AKP’ye ilettiklerini” kaydetti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr