MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Plan ve Bütçe Komisyonu MHP milletvekilleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Mehmet Günal 'Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi, İki İl Merkezinin değiştirilmesi ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer alan Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünden çıkarılmasına karşı olduklarını bildirdi. Tasarıda yer alan "Hakkari ili kaldırılmıştır. Şırnak ili kaldırılmıştır" ifadelerinin kaba ve onur kırıcı olduğunu savunan Günal şunları söyledi:

Geçmişte birçok medeniyetin önemli ve kadim şehri olan Hakkari 1936, Şırnak ise 1990 yılında il yapılmıştır. Bu düzenleme ile il yapılma gerekçeleri göz ardı edilmekte, çelişkili ve tutarsız bir karar alınmaktadır. Yüksekova ve Cizre'nin il yapılmasını destekliyoruz. Ancak, Hakkari ve Şırnak'ın il statüsünün kaldırılarak ilçeye dönüştürülmesi buraların gelişmesini ve bu illerde yaşayan insanımızın geleceğe yönelik plan, proje ve yatırımlarını çok olumsuz etkileyecektir. Ayrıca bu illerimize yatırım yapmış olanlarda mağdur olacaktır. Hakkari ve Şırnak halkını küstürmeye kimsenin hakkı yoktur.

PKK'nın kanlı eylemlerinin devam ettiği bir ortamda böyle bir düzenlemeye gidilmesi akıl karı değildir.

Kadim şehirlerimiz olan Hakkari ve Şırnak illerimize yazık edilmemeli. Kaderiyle oynanmamalı. Yapılan yanlıştan derhal dönülmelidir.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr