MHP’li muhaliflerin 19 Haziran Pazar günü gerçekleştirdikleri olağanüstü tüzük kurultayına ilişkin genel merkez ile muhalefet arasındaki tartışmalara bir yenisi eklendi. Salondaki görevlilerin Ankara 13. Noter Vekili Mustafa İset’e “baskı yaptığına” ilişkin video görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, kurultayın ardından hazirun cetveli ve delege imza listeleriyle ilgili tespit işlemlerini yapan görevli noter vekili Mustafa İset’in, “delegelerin kendisini ve kimlik kartlarını bizzat görmeden WhatsApp ve mail üzerinden gönderilen kimlik fotokopileriyle işlem yaptığı” görülüyor. Görüntülerde İset’in “Birisi geldi sistemimizi bozdu gitti. Ben isteseydim tutanak tutar çeker giderdim ama partide sevdiğim insanlar var” dediği, yakasında “Meral Akşener Görevlisi” yazan bir kişinin de İset’e, “Türkiye’nin geleceği şu anda senin parmaklarının ucunda. Türkiye’nin geleceği bak...” dediği yer alıyor.

MHP yönetimi, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin grup toplantısının ardından “Sürprizlerimiz var” dediğini anımsatarak, “sürprizlerden birinin bu olduğunu” söyledi.

Muhalefet cephesi ise “görüntülerin salondaki 3, 5 delegenin eksik kimlik bilgilerinin tamamlanmasını içeren görüntüler olduğunu” savundu. Muhalifler, “Oradaki kalabalıktan geri dönen delegelerimiz bile oldu. Noterin himayesinde arkadaşlar arıyor ‘Salonda mısınız’ diye. Onlar da ‘Salondayız’ demiş, çünkü fotokopi makinesi bozulmuş” açıklamasını yaptı. Akşener’in avukatı Feridun Bahşi ise “Noteri spekülasyonların yapılabileceğini tahmin ettiğimiz için çağırdık. Adamın yüzü gözükmüyor, ses anlaşılmıyor, birilerinin tertibi olduğu açık. Önemli olan hazirun listesi ve orada 752 imza var. Noter 656 imza olduğunu açıkladı. Noterdeki listede, ‘Ben yoktum’ diye çıkıp gelecek olan varsa gelsin. Noter çağırmak zorunda değildik. Noter sonuca etkili değil” dedi.

9 MYK üyesi imzaladı

Öte yandan genel merkezin yaptığı incelemelerde 9 Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve 5 milletvekilinin 19 Haziran’daki kurultaya katılarak, imza verdiği ortaya çıktı. MYK üyelerinden Ahmet Turgut, Aybuke Topçubaşı Ekici, Bünyamin Polat, Celal Dağgez, Mehmet Kılıç, Mustafa Erdem, Osman Cem Kazmaz, Ömer Demirel ve Özcan Pehlivanlıoğlu’nun isimleri ile 5 milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ümit Özdağ, İsmail Ok, Nuri Okutan, Seyfettin Yılmaz’ın adı noter tasdikli imza listesinde yer aldı. Ancak kurultaya katılıp da noterli tasdik imza vermeyen MYK üye de bulunduğu, bunlarla birlikte kurultaya katılan MYK üyelesi sayısının 20’ye ulaştığı belirtiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr