MHP'de Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ'ın ortak kararıyla açıklanan olağanüstü kongre için delegeler, Büyük Anadolu Oteli'nin yakınlarında, sabah saatlerinden itibaren kurultay için toplanmaya başladı. Kurultayın yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklayan Ankara Valiliği'nin talimatı gereğince polis Büyük Anadolu Oteli'ne çıkan yolları barikatlarla kapattı.

 Bahçeli'den tehdit gibi açıklama: Sonu nereye varıyorsa...

 

MHP kurultayı barikata takıldı

OTELE GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, 3 TOMA da çıkabilecek olaylara karşı hazır bekletildi. Muhalifler, otele yaklaşık 2 kilometre mesafede bekleyişlerini sürdürüyor.  Kurultayın yapılması planlan otele girişlerine izin verilmeyen gruplar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Eğitim Merkezi girişinde beklemeye başladı. MHP’li muhalifler Koray Aydın, Meral Akşener, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın otele gelmesini bekleyen grup, MHP genel merkezi aleyhinde slogan atarak genel başkan adaylarının alana gelmelerini bekledi.

BAŞKAN ADAYLARI TEK ARAÇLA OTELE GELDİ

MHP'de dört aday kurultay yapmak istedikleri otele geldi. Başkan adayları tek bir araçla yola çıktı. Aracın Sinan Oğan'a ait olduğu öğrenildi. 



MHP'li Oğan, Akşener, Aydın ve Özdağ sabahsaatlerinde bir araya geldikleri Sinan Oğan'ın Öveçler'deki ofisinden, kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'ne, MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de aynı araçla geldi.

HAZİRUN DEFTERİ OLUŞTURULUYOR

Barikatların önünde ne kadar delege toplandığını belirlemek için imza toplanıyor. Olağanüstü kurultayın düzenlenebilmesi için toplam delegelerin yarısının bir fazlasının imza vermesi yeterli. Muhalif adaylar da bu sayıya ulaşıldığını göstermek istiyor.

MHP'li muhalifler 543 imzayla olağanüstü kurultay talebinde bulunmuştu. Genel Başkan adayı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde "İmza vermeye delegeler de bizimle birlikte" ifadelerini kullanmıştı.

4 ADAYDAN ORTAK BİLDİRİ

Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın saat 10.20 sularında salonun önünde delegelerle bir araya geldi. 4 genel başkan adayının ortak bildirisi, MHP eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okundu. Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride "Hiç kimse boşuna heveslenmesin MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" ifadesi yer aldı.

Halaçıoğlu'nun okuduğu bildiride ""Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP'nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler" ifadeleri yer aldı.

'SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI'

Adayların ve delegelerin toplandığı alandaki seçim otobüsünden yapılan açıklamada "Salt çoğunluğa ulaştık alandan ayrılmıyoruz" denildi.

MHP Genel Merkezi'nden 'kongre' açıklaması

KORAY AYDIN: KURULTAY HAZİRANDA

Mayıs ayı içinde Yargıtay kararının bekleneceğini söyleyen Koray Aydın, kurultayı Haziran'da yapacaklarını söyledi. Otelin önündeki durum hakkında da konuşan Aydın, "Noter çağırıp durumu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

AKŞENER: BARİKATTAN AYRILMAYACAĞIM

"Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bizi göstermek durumundalar" diyen Meral Akşener de, "Biz valinin aldığı talimatı görmek zorundayız. Aksi takdirde ben barikattan ayrılmayacağım" dedi.

SİNAN OĞLAN: RESMİ BELGE BEKLİYORUZ

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan, "25. İcra Müdürü'nü buraya davet ettik. Sözlü değil resmi bir belge talep ediyoruz. Yazılı bir açıklama yapılana, resmi bir belge ibraz edilene kadar ayrılmayacağız. Tel örgülerden elimi çekmeyeceğim" dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ: ADALETLE YAPACAĞIZ

Ümit Özdağ da yargı süreçlerine müdahalede bulunduğunu söyleyerek Adalet Bakanlığı'na tepki gösteri. MHP'ye yönelik kumpas olduğunu ileri süren Özdağ, "Biz bu kurultayı adaletle, adaletten yana olduğumuzu göstermek için yapacağız" diye konuştu.



OTURMA EYLEMİ ÇAĞRISI

Genel Başkan adayları tarından alanda bulunan partililere oturma eylemi çağrı yapıldı. Adaylar, 25. İcra Müdürü'nün alana gelip kendilerine resmi-imzalı bir belge göstermelerini talep ediyor.

Öte yandan kalabalaık bir ülkücü grup Esenboğa Havalimanı'na giden yolu kapattı.  Bir süre sonra yolu kapatan grup, Meral Akşener'in uyarısıyla yolu tarfiğe açtı.

SADECE AKŞENER KALDI

3 aday alandan ayrılırken, polis önlemlerine yönelik yazılı emri görmek isteyen Meral Akşener'in bekleyişi sürüyor. Sinan Oğan, "İcra müdürü buraya gelmeyeceğini bildirdi. Bu bekleyişi sürdürerek provokasyona izin vermenin gereği yok diye düşündük. Biz hukuk içerisinde kalacağımızı söylüyorsak mutabakata vardığımız şekilde davranıyoruz.

Zannediyorum, Ümit Bey ile Koray Bey da alandan ayrıldı. Aynı araçla geldik, bildiri de bizim adımıza Halaçoğlu tarafından okundu. Tel örgütler önünde beklemek bizim mutabakatımızda yoktu. Biz vardığımız mutabakatımızın gereğini yapacağız" dedi.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA: ŞİMDİLİK DAĞILIYORUZ

Akşener, alandakilere yaptığı konuşmada şimdilik dağılacaklarını söyleyerek "Burada kavruk Anadolu çocuklarını, ekmek parası için çalışan çocuklarımızı karşımıza çıkardılar. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk, sanmasın iktidar, sanmasın Saray korktuk. Sanmasınlar vazgeçtik. Biz bu çocuklara el kaldırmayız" ifadelerini kullandı.  Akşener konuşmasında, isim vermeden Bahçeli'yi kastederek "Saray'a arkabahçelik yapanlara ders verdiniz" dedi. Konuşması sık sık "Bahçeli istifa" sesleriyle kesilen Akşener, "1 saatte kongre kararı alan irade, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kongresini yaptırmamak için her türlü hukuksuzluğu, her türlü demokrasi davranışı sergiliyor" dedi.

"Bugün gelinen noktada anladık ki Milliyetçi Hareket Partisi'nin kongresi partinin iç işi değil" diyen Akşener, "Bir şey değişecek, Türkiye'de her şey değişecek" dedi. Akşener, Yargıtay'a seslenerek "Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırın. "Kim ne derse desin MHP'yi Saray'ın arka bahçesi yapmayacağız" dedi. 

Meral Akşener'in konuşması sırasında 'Bahçeli istifa' sesleri - VİDEO

Sinan Oğan: Kurultayımız engellenmeye çalışılıyor - VİDEO



"ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ASKERLERİYİZ"

Zaman zaman polisle partililer arasında gerginlik yaşanıyor. Alanda "Bahçeli istifa", "Yönetim istifa" ve "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar da duyuluyor.

HAVLANI YOLU KAPANDI

Esenboğa Havaalanı yolu üzerinde bulunan Anadolu Oteli önünde toplanan MHP'liler nedeniyle yol trafiğe kapandı. Yaklaşık 4 kilometrelik konvoy oluştu. Havaalanına gitmek isteyen yolcular yürüyerek ilerlemeye çalışıyor.

MHP'li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli'nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP'li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi.

Ümit Özdağ polis barikatına tırmandı - VİDEO

GERGİNLİK YAŞANDI

MHP'li muhalifler kurultayın yapılması planlanan otele giden yolda kurulan polis barikatı önünde toplandı. Bölgede zaman zaman gerginlikler de oldu. Görüş ayrılığı yaşayan partililer arasında yumruklu kavga yaşandı.

DELEGELERİN YUMRUKLU KAVGASI | VİDEO




Kaynak: Cumhuriyet.com.tr