MHP'de mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetinin belirlediği tüzük kurultayının yapılacağı Büyük Anadolu Otel önünde sabahın erken saatlerinden itibaren delegeler toplanmaya başladı. Yaklaşık 3 kilometre yürüdükten sonra otele girmek isteyen partililer ve polisler arasında sık sık tartışma yaşandı. Delege olmayanları arama noktasından geçirmeyen polisler, başkasına ait kimliklerle otele girmek isteyenleri fark edince geri çevirdi. Kendini polis olarak tanıtan bir kişinin salona girmek için girmekte ısrar eden partililer arasında izdiham yaşandı ve arbede çıktı.

Salona gelen ilk genel başkan adayı Ümit Özdağ oldu. MHP'de genel başkan adayı olan Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen protokol sırasında yan yana oturdu.



Atılan slogan diğer genel başkan adayları arasında rahatsızlık yarattığı görülürken, kısa bir gerginlik yaşandı.

ÇAĞRI HEYETİ: 900'Ü AŞMAYI BEKLİYORUZ

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, kurultay salonunda yerini alan imza vermemiş delegelere seslendi. "900 delege sınırını aşmak için bekliyoruz" diyen Erel'in sözlerinin ardından salondan alkış ve slogan sesleri yükseldi.

VE KURULTAY BAŞLADI: DİVAN BAŞKANI AKŞENER'E YAKIN İSİM

MHP'de aylardır tartışma konusu olan kurultay 752 delegenin imzasıyla resmen başladı. Kurultay'ın başlamasıyla birlikte Divan Kurulu seçimine geçildi. Divan başkanlığı için iki ayrı aday ve liste bulunuyordu. Adaylardan birini Meral Akşener, diğerini de Sinan Oğan destekliyordu. İki genel başkan adayı bir süre görüştükten sonra uzlaştılar ve Meral Akşener'in desteklediği Musavat Dervişoğlu tek aday olarak girdiği divan başkanlığı seçimini kazandı.

TÜM ÖNERGELER KABUL EDİLDİ

Muhaliflerin kurultayında, tüm önergeler oy birliği ile kabul edildi. Kurultayda tüzükte 13 madde değişti. Olağanüstü kurultayda genel başkan seçiminin önü açıldı. Olağanüstü Büyük Kongrenin 10 Temmuz 2016 tarihinde Arena Spor Salonu'nda yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr