Dalaman MHP İlçe Başkanlığı'nda kadın kolları ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte 30 kişinin genel merkez tarafından görevden alınması üzerine, Dalaman Belediyesi'ndeki MHP'li bazı üyeler partilerinden istifa etti. Karaçalı Mahallesi'ndeki bir kafede düzenlenen basın toplantısında istifa eden meclis üyeleri Halil Çalış, Mehmet Madenci, Ekrem Daşdemir, Nadi Uysal ile birlikte MHP İlçe Başkanlığı görevinden alınan Talat Demir, önceki dönem başkanı Bayram Altın ve eski Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz da hazır bulundu. MHP'li 4 meclis üyesi adına açıklamayı yapan Halil Çalış, ilçe yönetiminin 19 Haziran 2016'da yapılan MHP olağanüstü tüzük kurultayında, genel merkezlerinden gelen bir faksla görevden alındığını belirterek, şöyle dedi:

"BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ"

"Partimizde bilhassa muhalefet kanadına destek veren ilçe teşkilatları hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alındı. İlçemizin yönetim kurulu, kadın kolları, gençlik kolları teşkilatı komple kapatıldı. Burada ilimizi temsil eden milletvekilimiz hiçbir zaman bizi arayıp derdimizi dinlemedi. İlçe teşkilatının görevden alınmasından sonra mecliste bağımsız olarak göreve devam etmeye karar verdik. Bizi bu göreve meclis üyesi olarak başkanımız ve ilçe başkanımız yazdı ve halkımız seçti. Bizi buraya getiren insanların isteğine cevapsız kalamazdık. Bundan dolayı bundan sonra meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğiz."

Manisa'da görevden alınan MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, 5 Ağustos'ta Şehzadeler, Kırkağaç, Salihli, Turgutlu, Saruhanlı, Demirci, Ahmetli, Alaşehir, Sarıgöl, Kula, Köprübaşı ilçe teşkilatlarının da istifa ettiğini duyurdu.

MHP'de istifa depremi... 11 ilçe teşkilatı bıraktı

MHP'de bir istifa daha

MHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr