MHP Genel Merkezi’nin “olağanüstü kurultayı toplamadığı” gerekçesiyle parti hakkında davacı olan 16 il başkanından 4’ünü görevden çektirmesi ve 4 il teşkilatını kapatmasının ardından partide işler karıştı. MHP’de söz konusu görevden almaların devam edeceği belirtilirken, görevden alınan il başkanlarının da parti aleyhine dava açmaya hazırlandığı kaydedildi.

MHP davasında görevli Genel Merkez avukatı Hamit Kocabey de dava dosyasından çekildiğini açıkladı. Kocabey, ayrıca, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, davaya vekâlet eden avukat Yücel Bulut’un Merkez Disiplin Kurulu üyesi olması nedeniyle, bu durumun etik olmadığını da” kaydetti.

Parti yönetimi teşkilatlardaki görevden almaların devam edeceğini dile getiriyor. Bu durumda MHP’nin daha önceden il ve ilçe kurultaylarının başlama tarihi olarak belirlediği 9 Ekim 2016 tarihinden önce “davacı” konumda bulunan il ve ilçe teşkilatları belirlenen tarihten daha önce kurultaya giderek, yeni yönetimlerini belirleyecek. Parti içi muhalefet de bu durumun “hukuksuz” olduğunu ileri sürüyor. Muhalefete göre, parti tüzüğünce “2 yıllık süre dolmadan yeniden bir kurultay sürecine gidilemez.” Bu nedenle de görevden alınan il başkanlarının ve il başkanlarıyla birlikte hakkında disiplin işlemi başlatılan il yönetimlerinin genel merkez alehine dava açacakları belirtiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr