MHP, Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis ve İstanbul’un Fatih ilçe teşkilatının ardından muhaliflerin olağanüstü kurultayın toplanması için Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada “davacı” görünen 16 il başkanlığından 8’ini daha kapattı, il yöneticileri hakkında da “tedbirli” ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı. Kapatılan il başkanlıklarının yerine de yeni yönetimler atadı. Böylece kapatılan il başkanlıklarındaki delegeler, partinin olağanüstü kurultaya gitmesi durumunda oy kullanamayacak.

Yeni yönetim atadı

Kapatılan ve görevden el çektirilen il başkanlarının yerine de yeni yönetim belirlendi. Oğuzhan Demir Elazığ İl Başkanlığı’na, Taner Tekin Samsun İl Başkanlığı’na, Onur Çalışkan Tokat İl Başkanlığı’na, Hakan Akten Kırklareli İl Başkanlığı’na, Bekir Kasap Bayburt İl Başkanlığı’na, Nedim Aydın Gümüşhane İl Başkanlığı’na, Muhterem Kuruçay Uşak İl Başkanlığı’na, Niyazi Rıdvan Kaya Elazığ Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Hüseyin Yıldırım Bayburt Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Mahmut Bilal Özdener Gümüşhane Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, Çetin Tuncer de Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.

Muhaliflerin umudunu çökertti

Genel Merkez, bu 16 il başkanlığından şimdiye dek Trabzon, Bilecik, Nevşehir, Sivas ve Ardahan’la ilgili işlem yapmazken, kapatma ve disipline sevk etme işlemlerinden il başkanlarıyla birlikte delege sıfatı taşıyan isimlerin de etkilendiği belirtildi. Böylece, MHP, mahkemeden “Olağanüstü kurultaya gidilsin” kararı çıkması halinde ve karar doğrultusunda olağanüstü kurultaya gidilmesi durumunda Genel Başkan Devlet Bahçeli aleyhine oy kullanacak delegelerin de önünü kesmiş oldu. Söz konusu görevden almalar ve disiplin işlemleri mahkemeye sunulan imza sayısını, 543 delegenin imzasını etkilemeyecek. Ancak görevden alınan il başkanları ve imzacı delegeler bu yöntemle olağanüstü kurultayda oy kullanamayacaklar. MHP’nin herhangi bir faaliyetine katılamayacaklar.

MHP’li Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatları olağanüstü kurultay çağrısına yanıt vermeyen MHP Genel Merkezi hakkında dava açmışlardı. Dava dilekçesinde ise 16 il başkanı, imza veren 543 delege adına “davacı” olarak yer almıştı.

AYDIN: KAHROLUYORUM

İl teşkilatlarının kapatılması üzerine bir açıklama yapan MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, yaklaşık 40 yıldır ülkenin dört bir yanına teşkilat açmak için koşturan bir ülkücü olarak şu manzara karşısında kahrolduğunu ifade etti. Bu yaklaşımın partinin tarihi ve kurumsal kimliğine zarar verdiğini dile getiren Aydın, yapılan işlemlerin parti içi demokrasiye darbe vurduğunu kaydetti.

ÇETİN: TEDAVİ METODU

Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin ise görevden almalara ilişkin twitter adresinden ilginç bir yorum yaptı. Çetin, “Algı operasyonunun etkisinde kalarak kendi evini taşlayıp camını kırmaya çalışanlara... Algı Rüzgarından Etkilenip Hapşıranların..! Fitne Virüsü Bulaştırmaması İçin..! Dinlenmeleri de Tedavi Metodudur..” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr