MHP’de, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği “Olağanüstü kurultay toplansın” yönündeki kararın ardından genel merkez ile muhalifler arasındaki tartışma derinleşiyor. Muhalif kanadın açtığı davada “davacı” görülen 16 il başkanı hakkında MHP Genel Merkezi disiplin işlemi başlatmış ve bu il başkanlarını görevden alarak, yerlerine yenilerini atamıştı. Ancak MHP, genel başkanlık için adaylıklarını açıklayan Meral Akşener ve Koray Aydın hakkında herhangi bir işlem yapmamıştı.

Edilen bilgiye göre, muhalifler “partiden kesin ihraç istemiyle” başlatılabilecek disiplin sürecinde yargıya gidecek. Bunun için eski Iğdır Milletvekili ve genel başkan adayı Sinan Oğan’ı örnek gösteriyorlar. Oğan, 7 Haziran seçimleri sonrasında partiden ihraç edilmişti. Oğan, mahkeme kararıyla geri dönmüştü.

Genel merkez ise muhaliflerin böyle bir durumda mahkemeye gitmelerini “Giderlerse gitsinler, tüzük belli” olarak yorumluyor. MHP kurmayları, Tuğrul Türkeş hakkında verilen kararı emsal gösteriyor. Türkeş, 7 Haziran sonunda Başbakan Yardımcılığı görevini kabul edince disipline sevk edilmişti. Türkeş de partisini eleştirmişti. MHP Merkez Disiplin Kurulu, Türkeş’i partiyi küçük düşüren ifadeler kullandığı gerekçesiyle ihraç etmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr