MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun açıklamaları:

"İKİ TANE TRABZONSPOR MAÇI YÖNETTİ, BEĞENİLDİ"

Maçın tamamlanmasının ardından her şeyi takip ettim. Trabzonspor cephesinde yaşanan infialin farkındayız, dün akşam kötü bir hakemlik performansı sergilenmiştir. Trabzonspor'un mağdur olduğunu söyleyebiliriz. Deniz Ateş Bitnel, ilk kez Trabzonspor maçı yönetmiyor. Bu yıl iki kez Trabzon maçı yönetti ve ikisi de kamuoyu tarafından takdir edildi. Özellikle Fenerbahçe maçında gösterdiği performans takdir edildi. Bitnel, bizim hakemlikte değişim öğelerimizden biridir. Potansiyeli yüksek bir hakemdir, daha önce daha zorlu bir karşılaşma yönetmiş hakemi bu maça atanmasından daha doğal bir şey olamaz. Dünkü performans bizi üzmüştür, biz de en az tüm futbolseverler kadar üzgünüz.

"DENİZ ATEŞ BİTNEL'E YAPTIRIM OLACAK"

Üzüntümüz ile kalmayacağız, sorumluluğumuzun farkındayız. Yaptırımlarımız olacaktır.

"BUNDAN SONRA SADACE TRABZONSPOR MAÇLARINDA DEĞİL..."

Maçtan sonra kimseyle görüşmedim, hakemimiz dün hatalar yapmıştır, bu doğrultuda da hakemimize gereken yaptırımları uygulayacağız. Bundan sonra bütün hakemlerimiz sadece Trabzonspor değil tüm maçlarda objektif maçlar yönetecektir.

"SALİH'İN KAHRAMAN OLMASI DOĞRU DEĞİL"

Trabzonspor - Galatasaray maçındaki oyuncuların görüntüsü hoş değil, bu konuda kurulllar gereken cezaları verir. Deniz Ateş Bitnel'in performansının kötü olduğunu belirttim, zamanla yaptırımların ne olduğunu göreceksiniz. Salih Dursun'un dünkü hareketinden dolayı kahraman olmasını doğru bulmuyoruz.

"DÜNKÜ GÖRÜNTÜLERDEN DOLAYI ÜZÜLDÜM"

Bizim en önemli çalışmamız, Türk hakemliğini gençleştirme projesi. Önümüzdeki yıl Süper Lig'de 22 arkadaşımız görev yapcak, bu arkadaşlarımızın bir kısmı tecrübeli, bir kısmı da genç hakemler olacak. Dünkü görüntülerden dolayı üzüldüm, Türk hakemliği adına üzüldüm.

"DEMİRÖREN ARKAMDA"

Demirören ve yönetim kuruluyla istişare ettik. Benim arkamda olduklarını belirttiler. Şu an bir sancı yaşıyoruz. 22 yıllık hakem yaptım ve 8 aydır bu görevdeyim. Hakem hataları her dönem oluyor. Bazı hatalarımızı da kabul ettik. Bir maçta hata olunca tüm maçlarda böyleymiş gibi bir algı oluşuyor. Diğer liglerde de hatalar oluyor. Dün Leverkusen - Dortmund maçında yapılan hataları da gördük. Ben genel olarak hakemleri başarılı buluyorum.

"NOTU 7'NİN ALTINDA"

Biz başarısız bir şekilde maç yöneten hakemlere ceza vermiyoruz, onları dinlendiriyoruz.

Deniz Ateş Bitnel, bir değerlendirme toplantısından sonra evine gitmiştir. çıkan haberler doğru değil.

FIFA kokartının ağırlığı ve kendi üstüne biçtiği rol Deniz Ateş Bitnel'i etkilemiş olabilir. Deniz Ateş Bitnel'in gözlemci notu bu senenin en düşük notu. 7'nin altında...

İstifa hiç aklımdan geçmedi. Sadece önümüzdeki maçlara konsantre oldum. Bu maçı çok iyi analiz etmeliyiz.

SAYFAYI YENİLEYİNİZ...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr