Saatteki hızı 30-50 kilometreye ulaşan rüzgarın beklendiği kentte, hava sıcaklığı en yüksek 8 en düşük 4 derece olacak. Rüzgar, Marmara ve Batı Karadeniz'de de etkili olacak. Kuzey yönünden esecek rüzgarın saatteki hızı 40-60 kilometreye ulaşacak.

Öte yandan Ankara'nın yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Bugün yurdun büyük bir bölümünde yağmur şeklindeki yağışların yerini kara bırakması bekleniyor.

Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar yağışı bekleniyor. Yurdun büyük bir alanında kuvvetli yağmur ve yoğun kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor.

İç kesimlerde yağışlar belirli bir saate kadar yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde şeklinde düşecek, sonra kara dönüşecek.

Sıcaklıklarda 4 ila 12 derecelik düşüş bekleniyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr