İSTANBUL ve Ankara hava durumu için 28 ocak yeni Meteoroloji raporları açıklandı. Kar yağışı etkisini kaybediyor. Yeni kar yağışı ise Şubat ayının ilk haftasında olacak. Sıcaklıklar yurt genelinde birkaç derecede olsa artıyor. Özellikle İstanbul hava durumu lodosun etkisi ile 3-5 derece artacak. Ankara hava durumu için ise rahatlatan açıklama geldi, kar yağışı cumartesi gününe kadar yok, cumartesi günü ise sulu kar görülecek.

Peki Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Konya, Afyon, İzmir, Sakarya, Bolu, Tekirdağ ve Sivas hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK ARTIYOR!

İSTANBUL hava durumu için yeni rapor açıklandı meteorolojiden bir süreliğine olsa da güzel haber geldi. İstanbul'da sıcaklıklar lodosun etkisi ile 3-5 derece artıyor. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak diye merak edebler için işte cevap; kar yağışının İstanbul'da Şubat'ın ilk haftasında aralıklarla yağması öngörülüyor.

İstanbul için 5 günlük hava raporu!

İSTANBUL hava durumu son raporları sevindirdi kar bir süreliğine İstanbul'u terk ediyor, sıcaklık artıyor. Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 3 ila 5 derece artacak. Rüzgar Güney ve Güneybatı ( Lodos ) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI DURUYOR!

ANKARA hava durumu son tahminlere göre kar yağışıo duruyor, sıcaklıklar birkaç derece de olsa yükseliyor ama gece sıcaklıkları yine sıfırın çok altında. Ankara'da cumartesi günü karla karılık yağmur yer yer etkili olacak.

Ankara için 5 günlük hava raporu

ANKARA hava durumu son tahminleri meteoroloji açıkladı kar duruyor mu? Ankara'da kar yağışı cumartesi gününe kadar etkisini kaybediyor sıcaklıklar birkaç derece artıyor.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile , Kastamonu, Sinop, Erzincan, Ardahan çevreleri ve Erzurum'un kuzey ilçeleri yağışlı, diğer kesimlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı ülkemiz genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR ARADA ŞİDDETLENİYOR!

Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KARADENİZ BÖLGESİ'NE YENİ UYARI!

Karadeniz Bölgesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen yoğun kar yağışlarıyla birlikte yüksek kar örtüsü oluşmuştur. Yarın (28.01.2016 Perşembe), 29.01.2016 Cuma ve 30.01.2016 Cumartesi günleri yurdumuzda sıcaklıkların artacağı , Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Batı ve Orta Karadeniz’de yağmur şeklinde yağışlar olacağı tahmin edilmektedir. Yağış ve sıcaklık artışıyla birlikte kar erimeleri beklendiğinden; su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr