Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalırken, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Edirne, Kırklareli, Aksaray, Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, Kahramanmaraş çevreleri ile Adana ve Osmaniye’nin kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile Aksaray çevrelerinin öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz bölümünün sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güneydoğusu ile Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (23)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu ve hafif sağanak yağışlı. (20)

İZMİR: Parçalı ve az bulutlu.(26)

ADANA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

ANTALYA: Parçalı bulutlu. (25)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ERZURUM: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (17)

DİYARBAKIR: Parçalı yer yer çok bulutlu.(23)


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr