Merkezi Panama'da bulunan Mossack Fonseca adlı offshore hukuk danışmanlık şirketi tarafından uluslararası basına sızdırılan "Panama Belgeleri", Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi de zan altında bırakmıştı.

Çeşitli medya kuruluşlarının iddialarına göre; belgelerde reklam gelirlerini tam belirtmediği suçlamasıyla İspanyol Maliyesi'nden 4.1 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Messi'nin vergi kaçırmasıyla ilgili çıkan iddialardan bir gün sonra Panama'da bir şirket satın aldığı, ve bu şirketin halen Messi'nin babasının adına kayıtlı olduğu belirtiliyordu.

Messi ailesi, konuyla ilgili bir açıklama yayımlarken, yıldız futbolcunun söz konusu iddialardaki yeni bir vergi kaçırma, hatta kara para aklamaya kadar uzanan suçlamaların tamamen düzmece ve iftira olduğunu vurguladı.

Açıklamada yapılan suçlamaların Messi ismini kullanarak gündem yaratma çabası amacıyla ortaya atıldığı savunulurken, bu tip suçlayıcı haberleri yapan kuruluşlar için yasal işlem başlatılacağı da kaydedildi.

BARÇA'DAN DESTEK

Öte yandan yıldız futbolcunun kulübü Barcelona da oyuncusuna sahip çıktı. Katalan ekip, Messi'ye iftira ve suçlamalar yapıldığını ifade ederek oyuncuya sevgi ve desteklerini ilettiklerini belirtti.

Nihat Kahveci ve Tayfun Korkut'un da ismi 'Panama Belgeleri'nde!

FIFA, Platini, Messi... Panama Belgeleri, futbol dünyasına sıçradı!

Dünyayı sarsan belgeler... 7 soruda Panama Papers

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr