Çevreciler, Atatürk Caddesi'nde bulunan Büyükşehir Belediye binası önünde bir araya geldi. Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Sebahat Arslan, sivil örgütü üyelerinin hazır bulunduğu eylem sırasında söz alan Mersin Çevre Dostları Derneği Başkanı Suna Kılıççı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne onay verenleri halka şikayet ederek kınadıklarını söyledi. Kılıççı, alınan kararın 40 yıldır mücadele eden Mersin halkına karşı yapılan saygısızlık ve ihanet olduğunu ifade ederek, "Akkuyu Nükleer Santrali'ni onaylayan belediye başkanları ve meclis üyeleri insanı ve vicdani davranmayarak çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin verdikleri ülkemizin geleceğini sağlığını ve bağımsızlını tehlikeye soktukları için isimleri tarihe kara leke olarak geçecektir" diye konuştu.

Mersin Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Sebahat Arslan ise kararı protesto ettiklerini, konuyu yargıya taşıyacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kılıççı'nın bestelediği şarkı, eyleme katılanlar tarafından seslendirilirken, 'Mersin'in geleceğini karartınız' yazılı siyah çelenk de belediye binasının önüne bırakıldı.

CHP'DEN TEPKİ

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Çevre Düzeni Planı ile kentin geleceğinin telafisi olmayan bir sürecin içerisine sokulduğunu öne sürerek, karara tepki gösterdi. Parti binası önünde açıklama yapan Özyiğit şunları söyledi:

"Bugün, geleceğimizin bilinmeyene gittiği gündür. Bugün, beklenti ve çıkarların insanlık değerlerinin yok sayıldığı gündür. Bugün, siyasetin, ahlaki değerlerin, kişilerin vicdani ve düşünsel olarak yüzleştiği gündür. Bugün AKP iktidarı Mersin'de MHP ile birlikte halkın yüzde 85 karşı duruş iradesini, yaşam ve üretim alanlarını, doğanın bütünsel yapısını, turizm bölgelerini, çocuklarımızın ve çevrenin geleceğini zorla ipotek altına aldığı gündür."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr