Karaman-Mut Karayolu'nda hareket halinde olan süt ve mama yüklü 33 DTN 24 plakalı Alaattin Çakır yönetimindeki TIR, saat 22.00 sıralarında ilçeye bağlı Burunköy Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle devrilerek alev aldı. Yanan TIR içinden çıkamayan sürücü Alaattin Çakır ile Burhan Kara yanarak can verirken, alevler yol kenarındaki ormanlık alana sıçradı.

TIR ve orman yangını 15 arazöz, 70 personel ile 3 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 5 dönüm kızılçam ormanı yanarken, kazada hayatını kaybedenlerin cesetleri de Mut Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

PATPAT UÇURUMA YUVARLANDI

İkinci kaza ise Fakırca Mahallesi Ermenek karayolunda meydana geldi. 48 yaşındaki Mustafa Karaca yönetimindeki 'Patpat' denilen tarım aracı, Mut-Ermenek Karayolu'nda giderken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü Mustafa Karaca ile araçta bulunan Ayşe Karaca (49), Elif Karaca (25), Zeynep Keskin (19), Ayşe Karaca (49) ve Raziye Karaca (8) olay yerine gelen ambulanslarla Mut ve Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr