Öğlen saatlerinde eski otogar yakınlarında meydana gelen olayda, MEŞTİ işletmecisi firma çalışanları ile bazı seyahat firması sahipleri arasında, otobüslerin otogara girmeyerek faaliyetlerine dışarıdan devam etmesiyle aylardır yaşanan gerginlik, bugün taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Şimşek Grup taraftarı oldukları ileri sürülen bir grubun, eski otogarın hafriyat atıklarıyla dolu kesiminden yolcu alıp indiren otobüsleri taşlamasıyla başlayan olaylara polis, çevik kuvvet ve zırhı araçlarla müdahale etti. Olaylarda çok sayıda otobüsün camları kırılırken, aralarında Şimşek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şimşek'in de bulunduğu yaklaşık 10 kişi gözaltına alındı. Olaylarda kullanıldığı öne sürülen bir döner bıçağı ile pompalı tüfek ve çok sayıda sopa ele geçirildi.

'KİRALAR ÇOK YÜKSEK' İDDİASI


Mersin Seyahat Firması Sahibi Kerim Ürkmez, yıllık 20 milyon lira ile Mersin Otogarı'nın işletmesini alan Şimşek Grup'un firmalardan çok yüksek kira bedelleri istediğini öne sürerek şunları söyledi:

"Biz de otogara girmiyoruz. Hukuk işliyor. Ama bunlar geliyor burada otobüslerimizin camını kırıyor. Sokak arasına giriyoruz orada bize saldırıyor. Biz nereye gideceğiz. Bunlar bilerek isteyerek bizleri otogardan kovdular. Emniyet kayıtlarında ve tutanaklarda bunlar mevcut. Buradan devletin ilgililerine sesleniyoruz, bu soruna bir çözüm bulsunlar."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr