Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yaşayan Türk kökenli kişilere ilişkin yaptığı açıklamada, "Almanya’da uzun süredir yaşayan Türk kökenlilerden beklentimiz, ülkemize yüksek düzeyli bir bağlılık oluşturmalarıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Merkel, Almanya'nın Ruhr Nachrichten gazetesine verdiği demeçte, 'Alman hükümetinin de Türklerin endişelerini dinlemeye ve anlamaya çalıştığını' söyledi.

'Türkiye'deki politik çatışmaları Almanya'ya taşımayın' uyarısı

Almanya'daki Türk kökenli kişileri, 'Türkiye’deki politik tartışmaları Almanya’ya taşımamaları' konusunda uyaran Merkel, "Fikir ve gösteri özgürlüğü, Almanya’da yaşayan herkes için geçerli, fakat herkes görüş farklılıklarını barışçıl bir yolla dile getirmeli” diye konuştu.

Merkel’in açıklamaları, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Köln’de düzenlenen “Darbeye karşı demokrasi” mitingine katılan Türklere yönelik getirilen eleştirilere destek olarak değerlendiriliyor. Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili politikacılar tarafından mitinge katılan çifte vatandaş konumundaki Türklerin Almanya’ya sadık olmadıkları eleştirisi getirilmiş ve çifte vatandaşlığın kaldırılması tartışmaları başlamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr