Koalisyon ortakları arasında farklı görüşler olduğunu açıklayan Başbakan Angela Merkel, hükümetin Alman komedyen Jan Böhmermann'ın, Alman Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesinde düzenlenen 'yabancı ülkelerin temsilcilerine hakaret' suçundan yargılanabilmesi için için yargıya yetki vereceğini duyurdu.

Merkel, son sözü hükümetin değil, 'bağımsız yargının' söylemesi gerektiğini belirtti. Merkel, federal hükümetin bu konudan bağımsız olarak 103'üncü maddenin yürürlükten kaldırılması için de girişimde bulunacaklarıı ve 2018'e kadar bu maddenin yerini alacak bir yasa tasarısı hazırlanacağını söyledi.
Başbakan Merkel ayrıca, Türkiye’nin basın ifade özgürlüğüne saygı göstermesi gerektiğinin da altını çizdi.

MERKEL TÜRKİYE'YE GELİYOR

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 23 Nisan'da yapacağı Türkiye ziyareti, önce AB çevrelerinden duyuruldu. Alman hükümet sözcüsü Steffen Seibert de ziyareti doğruladı.

Merkel'e Türkiye ziyaretinde AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans eşlik edecek.

Kilis'te incelemelerde bulunacak

Merkel ve AB yetkilileri doğrudan Gaziantep'e uçacak. Kilis'te mülteci kampı, hastane ve okullarında incelemelerde bulunacak. Merkel'in hangi Türk yetkili tarafından karşılanacağı ise belirsizliğini koruyor.

108 bin nüfuslu Kilis'te on binlerce Suriyeli ve Iraklı mülteci yaşıyor.

AB-Türkiye anlaşmasına göre AB'nin Ankara'ya mültecilerin giderlerine katkıda bulunmak üzere 2018 yılına kadar toplam 6 milyar Euro ödemesi gerekiyor.

Erdoğan'ın hedefindeki Jan Böhmermann'ın avukatı konuştu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr