Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, Fuar Caddesi'nde düzenlenen mitingde, MHP'nin il ve ilçe başkanlıklarının kapatılmasını doğru bulmadığını söyledi. Büyük kurultay talep ettiklerini bildiren Akşener, parti üyelerinin desteğiyle bu yola çıktığını kaydetti.

MHP'de hiç adet olmayan bir şeyin hayata geçtiğini vurgulayan Akşener, şöyle devam etti: "MHP de bugüne kadar sadece ihtilallerde, 12 Eylül'de cuntacılarınca kapatılmıştı ama yeni bir adetimiz oldu. Genel merkezden bir yazı yollanıyor valiliğe, 'Polis marifetiyle al vali bey, il teşkilatımızın anahtarını, bize gönder'. Biz de böyle bir davranışın doğru olmadığını, ülkücü hareketin, milliyetçi hareketin mensuplarının bunu hak etmediğini, bunu hak edecek bir davranışın bulunmadığını söyledik. Ülkücü iradenin 1 Kasım seçimleri sonrası ortaya çıkan o kara ve hazin tabloya itiraz ettiğini, itirazını önce seslendirdiğini, o sesin duyulmadığını belirtik. Sonra dediniz ki 'Gidin imza toplayın'. Biz de il başkanlarımızla el ele vererek talimat verilen imzaları topladık."

Sadece kendisinin bin 100 üst kurul delegesiyle yüz yüze görüşme yaptığını, 548 delegenin imza verdiğini anlatan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu güçle, sizin iradenizle yola çıktık, imzaları teslim etik. Sonra duyduk ki meğer bin 100 delege imzası verilse bile kıymeti yokmuş. Yolladılar bizi mahkemeye. Mecbur kaldık. MHP'yi mahkemeye göndermek ayıptır, günahtır. Bugün buradan genel merkeze seslenmek istiyorum. Kurtuluşa ilk adımın atıldığı kurtuluş yolundan seslenmek istiyorum. Genel başkanıma seslenmek istiyorum. Gelin, MHP olarak birer yol bulalım. 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını hak etmedik. Hak etmediğimizi ülkücü irade sesli olarak söylüyor. Ülkücülerin sesinden korkmayın. Ülkücülerin sesine kulağınızı tıkamayın. Gelin milletin, ülkücülerin arasına girin, duyun onları. Genel merkeze çağrıda bulunuyorum. Açın kulaklarınızı, eskittiğiniz koltuklardan kalkın. Sorun bakalım ülkücüler ne istiyor. Ondan sonra da gereğini yapın. Ülkücü irade ne diyorsa gereğini yapın."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr